Főoldal/Portfolio/

Portfolio

Dr. Kósa Éva

Egészségesen is érdemes kardiológiai szűrővizsgálaton részt vennünk dr. Kósa Éva, az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinika kardiológusa szerint, hiszen így időben fény derülhet a rejtetten, tünetek nélkül jelenlévő szívbetegségekre, amelyek később akár hirtelen szívhalálhoz is vezethetnek. Kiemelten javasolt a kardiológiai szűrővizsgálat azok számára, akiknél a családban halmozottan fordultak elő szívbetegségek, illetve ha valaki nagyon intenzíven sportol, vagy az átlagosnál stresszesebb életet él.

Dr. Pirót László

„Pályaválasztásomat egyértelműen a szülői hátterem határozta meg, hiszen édesapám a Vas utcai Kórház Sebészeti Osztályának vezetője, édesanyám pedig a Kútvölgyi Kórház Urológiai Osztályának főműtősnője volt. Az orvostudományon belül engem is a sebészeti terület érdekelt a leginkább, édesanyám pedig – saját tapasztalatai alapján – az urológiai pályát javasolta a számomra. A sebészet mellett a gyermekek kezelése vonzott a leginkább, és a mai napig is a gyermekurológia az a terület, amely talán a legközelebb áll hozzám”

Dr. Csáki Csilla

Dr. Csáki Csilla allergológus Egyetemi tanulmányaimat Budapesten végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. Végzés után a Semmelweis Egyetem (SE) II.sz. Gyermekklinikáján dolgoztam klinikai orvosként. Itt elsősorban leukémiás és daganatos betegségben szenvedő gyermekek gyógyításában vettem részt. Szakmai gyakorlataimat részben Németországban és az Egyesült Államokban végeztem. 1996-ban csecsemő- és gyermekgyógyász s

Kékesi Anna

Kékesi Anna biológus Kékesi Anna vagyok. Kamasz ikergyermekeim anyukájaként rendkívül fontos szerepet tölt be életemben a család. Már kislány koromban lenyűgözött a méhen belüli élet csodája, és éreztem, hogy a hivatásom valamilyen módon ehhez és a biológiához fog kapcsolódni. 14 évesen hallottam először a genetikáról. A gének, kromoszómák világa elvarázsolt. Biológusként végeztem az egyetemen, diplomamunkámat a meddőség kapcsán spermiumok g

Dr. Varga Norbert

A gyermekgyógyászat és a genetika is egyaránt vonzotta centrumunk genetikai tanácsadásának munkatársát, dr. Varga Norbertet, aki előbb a csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgát tette le, majd – továbbra is a Heim Pál Gyermekkórházban maradva – a klinikai genetikus szakvizsgát is megszerezte. Tanácsadásunkon elsősorban azokat a párokat várja, akik gyermeket terveznek, és tudni szeretnék, mekkora kockázata van az utódnál egy genetikai eredetű rendellenesség megjelenésének.

Faragó Annamária dietetikus

Elsősorban a terhességi cukorbetegség, az inzulinrezisztencia, a policisztás ovárium szindróma (PCOS) és a cukorbetegség dietetikai kezelésére specializálódott centrumunk dietetikusa, Faragó Annamária. A Péterfy Sándor utcai Kórház vezető dietetikusaként is dolgozó szakember mottója, hogy sosem szabad feladni, mert a kellő kitartás idővel mindig meghozza a kívánt eredményeket.

Dr. Mátrai Ákos

„Édesapám és a testvérem is nőgyógyászok, és bár én kezdetben nem akartam az lenni, a szakterület sokoldalúsága miatt végül mégis ezt választottam. Nagyon fontos számomra a személyes és közvetlen orvos-páciens kapcsolat, valamint a pontosság és a precizitás” – összegzi röviden a klienseihez való hozzáállását dr. Mátrai Ákos, intézetünk Meddőségi Központjának nőgyógyásza.

Dr. Várkonyi Ildikó

„Az orvosi területen belül eleinte a gyermekgyógyászat vonzott, végül aztán eleinte felnőtt, később pedig gyermekradiológusként kezdtem dolgozni. Szeretek  gyermekekkel foglalkozni, és ezen a területen nagyon fontos az, hogy ne csak a szülőkkel, hanem a kisebbekkel is megtaláljam a hangot” – mondja dr. Várkonyi Ildikó, az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum csecsemőultrahang-vizsgálatait végző szakorvosa. A vizsgálat a teljesen egészségesnek tűnő, tünetmentes babáknak is javasolt, az ilyenkor észrevehető fejlődési rendellenességek többsége ugyanis nem öröklött elváltozás, így családi kórelőzmény nélkül is kialakulhat.

Dr. Tankó Lenke

Orvos-genetikusként a magzati kromoszóma-rendellenességek invazív, diagnosztikai eredményt adó genetikai vizsgálatainak hitelesítését végzi centrumunkban dr. Tankó Lenke orvosi laboratóriumi diagnosztikai szakorvos, aki több tizenéves szakmai tapasztalattal a háta mögött ellenőrzi a laborban dolgozó biológusok munkáját is.

Dr. Nyitrai Anna

A gyermekek iránt érzett szeretet vezette a gyermekradiológiai pályára Dr. Nyitrai Annát, aki centrumunkban a csecsemők számára ajánlott ultrahangos szűrővizsgálatokkal foglalkozik. A csípő, hasi és koponya ultrahangot a szülést követő 6.-8. hétben végezzük: a vizsgálatok segítségével olyan születési és fejlődési problémákra derülhet fény, amik még nem okoznak látható bajt, de korai felismerésük alapvető fontosságú a baba egészséges fejlődése szempontjából.

Dr. Herczegfalvi Ágnes

A gyermekkori neurológiai betegségek jelentős része ma már gyógyítható, vagy megfelelő gyógyszerekkel szinten tartható, így az említett tünetekkel minél korábban érdemes felkeresni egy gyermekneurológiai szakrendelést. Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban dr. Herczegfalvi Ágnes gyermekneurológus szakorvos várja a segítségre szoruló gyermekeket.

Dr. Végh Judit

A meddőségi immunológia az egyik fő szakterülete belgyógyász, kardiológus és immunológus szakemberünknek, Dr. Végh Juditnak, aki az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum terhességi immunológiai szakrendelésén várja azokat a hölgyeket, akiknél vélhetően immunológiai problémák miatt lépett fel korábban vetélés, de babát szeretnének, illetve akiknél feltételezhetően immunológiai problémák hiúsítják meg a kívánt várandósság létrejöttét.

Dr. Györkös Beáta

Kedves és empatikus orvosnak ismerik betegei dr. Györkös Beáta csecsemő-és gyermekkardiológust, aki az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban magzati szívultrahanggal vizsgálja a különböző magzati szívfejlődési rendellenességek jelenlétét.

Dr. Bógyi György

Urológiai és andrológiai szakvizsgával és egészségügyi szakmenedzseri képzettséggel is egyaránt rendelkezik dr. Bógyi György, aki centrumunkban elsősorban a férfi meddőség okainak alapos kivizsgálásával, valamint gyógyszeres és műtéti kezelésével foglalkozik. A szakembert mindezek mellett merevedési zavarokkal is fel lehet keresni, segít továbbá a jellemzően 45 éves kor után jelentkező férfi klimax tüneteinek hatékony kezelésében is.

Dr. Albert István

A véletlen hozta úgy, hogy az andrológiai pálya mellett döntött dr. Albert István, klinikánk andrológus és urológus szakorvosa. „Szerencsére egy kicsit sem bántam meg a döntésem, hiszen nagyon jó érzés segíteni azoknak a férfiaknak, akiknek valamilyen korábban ismeretlen okból nem lehetett gyermekük” – mondja a szakember, aki klinikánk meddőségi centrumának munkájában is aktívan részt vesz.

Dr. Gasparics Roland

Centrumunk diabetológus szakorvosa, dr. Gasparics Roland az elmúlt években számos párnak segített abban, hogy szülőkké válhassanak, ugyanis a meddőség hátterében nagyon gyakran a fel nem ismert inzulinrezisztencia húzódik, amely jól kezelhető.

Dr. Lintner Balázs

Szülész-nőgyógyászként és daganatsebészként is egyaránt dolgozik társcentrumunk nőgyógyászati onkológiai tanácsadását vezető szakembere, dr. Lintner Balázs, aki a magzati rendellenességek szűrésével foglalkozik és nagy hangsúlyt fektet a szívfejlődési rendellenességek ultrahangos szűrésére.

Dr. Hajdu Krisztina

A diagnosztikai és szűrővizsgálatok összes típusánál, így a magzati vizsgálatoknál is nagyon fontos, hogy a megfelelő szakmai tudás mellett a különféle diagnosztikai eszközök is lehető legjobbak legyenek. Dr. Hajdu Krisztina szerint az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumnak éppen ez az egyik legfőbb előnye: a szakmai nyitottság és a folyamatos technológiai megújulás ma már azt is lehetővé teszi, hogy a gyakrabban előforduló magzati fejlődési rendellenességek mellett az egészen ritka esetekkel is megfelelően tudjanak foglalkozni.

Dr. Bátorfi József

Családi indíttatásból választotta az orvosi pályát dr. Bátorfi József, aki centrumunkban immár több mint egy évtizede végez magzati szűrő- és diagnosztikai vizsgálatokat. A magzati diagnosztika területén PhD fokozattal is rendelkező szakember hangsúlyozza: a terhesség alatti vizsgálatok összes típusának megvan a maga kiemelt jelentősége, hiszen van olyan eltérés, ami továbbra is csak ultrahanggal mutatható ki, más rendellenességek viszont sokszor csak a legmodernebb magzati szűrővizsgálatokkal vehetőek észre.

Dr. Csetényi Zsolt

Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikában szerzett speciális képesítést dr. Csetényi Zsolt, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály ultrahanglaborjának vezetője. Centrumunkhoz hasonlóan már ebben a kórházban is alapkövetelmény a vizsgálatok londoni székhelyű Fetal Medicine Foundation (FMF) által történő akkreditációja, ami megbízhatóan garantálja, hogy az ultrahangos mérések a lehető legprecízebben történjenek.

Dr. Molnár-G. Béla

Dr. Molnár-G. Béla, a Magyar Nőgyógyászatok Endoszkópos Társaságának elnöke az elmúlt négy évtizedben igen komoly szakmai gyakorlatot szerzett a meddőséghez is vezető endokrinológiai betegségek, a vérzészavarok, a miómák, az endometriózis és a női nemi szervek fejlődési rendellenességeinek kezelésében. A szakember egyik fő specialitása az office hiszteroszkópia, amely kiválóan alkalmas a méhüregben jelenlévő és gyakran meddőséget okozó elváltozások azonosítására, illetve a kisebb elváltozások műtéti eltávolítására.

Dr. Kocsis Éva

A nőgyógyászok többsége férfi, a nők egy része azonban idegenkedik attól, hogy intim vizsgálataikat férfiak végezzék. Centrumunkban dr. Kocsis Éva szülész-nőgyógyász várja ezeket a hölgyeket: negyven éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakorvosunk orvosi filozófiája, hogy minden páciens azt érezze a vizsgálatok során,hogy itt megértik, segítenek neki,bevonják az adott helyzet megoldásába, és közösen teszik meg a szükséges lépéseket egészségük érdekében.A szakember nemcsak a felnőtteket, hanem a női szakembert kereső, serdülőkorú lányokat is várja.

Böjtös-Jugovits Mónika

Böjtös-Jugovits Mónika a Géndiagnosztika egyik legrégebbi bútordarabja, hiszen szinte a kezdetektől centrumunkban dolgozik: recepciósként kezdte, majd később nőgyógyászaink mellett dolgozott asszisztensként. Ezekben az években fertőzte meg a szakma és az ultrahangozás világa, mára pedig már FMF vizsgával is rendelkező ultrahangos szakemberként és képalkotó diagnosztikai analitikusként dolgozik intézetünkben. 

Dr. Zsirai László

"Már az orvosi pályám kezdetén is nagyon érdekeltek a terhességgel összefüggő betegségek és az, hogy miként segíthetünk ilyenkor a kismamáknak. A várandósság alatt az összes olyan kórfolyamat megjelenhet, ami a baba jelenléte nélkül is, ekkor azonban nem csak a kismama szervezetére kell odafigyelünk, hanem a magzatának egészségére is."

Dr. Gidai János

Terhesgondozást, ultrahang-diagnosztikai tevékenységet és teljes körű nőgyógyászati szűrővizsgálatokat is egyaránt végző szakorvosunk speciális szakterülete a különféle gyógyszerek várandósság alatt történő alkalmazhatósága. Családtervezési konzultációinkon a megfelelő vizsgálatokkal igyekszik feltárni az összes, a várandósságot valamilyen formában veszélyeztető tényezőt, amelyek így még a fogantatás előtt kezelhetőek.

Dr. Karcagi Veronika

Dr. Karcagi Veronika egyike a legnagyobb tapasztalattal rendelkező humángenetikus szakembereknek Magyarországon a ritka, öröklődő betegségek genetikai diagnosztikai vizsgálatainak területén: neki köszönhető, hogy a kilencvenes években hazánkban is bevezetésre kerültek ezek a DNS-vizsgálatok a gyermekkori neuromuszkuláris betegségek legsúlyosabb típusaiban.

Go to Top