Pályázatok

Az Istenhegyi Családtervezési és Nőgyógyászati Központ Kft. eszközbeszerzése (VEKOP-1.2.6-20-2020-00283)

  • a kedvezményezett neve: ISTENHEGYI CSALÁDTERVEZÉSI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI KÖZPONT Szolgáltató Kft.
  • a projekt címe: Az ISTENHEGYI CSALÁDTERVEZÉSI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI KÖZPONT Kft. eszközbeszerzése
  • elszámolható összköltség: 41.131.559,- Ft
  • vissza nem térítendő támogatás összege: 23.500.000,- Ft
  • a támogatás mértéke: 57,13 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projekt keretén belül megvásároltunk egy ultrahang készüléket, mely egyedi lehetőséggel bír a magzati szív ultrahangos vizsgálatához. Magzati szívultrahangot az országban csak néhány helyen végeznek, így a berendezés megvásárlásával emelni tudtunk szolgáltatásaink színvonalán.

Bérelt ingatlanunk tetőszerkezete és homlokzati fala nem rendelkezett szigeteléssel, hőátbocsátási tényezője nem volt megfelelő, mely jelentősen megemelte áramfogyasztásunkat. A megvalósult tető- és a homlokzat-szigeteléssel kevesebb hőveszteség lép fel az épületben, így csökkeni tudnak működési költségeink.

Az épületben a hűtés és a fűtés elektromos hőpumpával volt megoldva. A magas áramköltség csökkentésére 29,04 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre. A napelemes rendszer telepítésével csökken a meglehetősen magas áramköltség, továbbá a megújuló energiaforrás alkalmazásának köszönhetően csökken a szén-dioxid kibocsátás mértéke, amely pozitív hatást gyakorol a környezetre. A költségek csökkentéséből megmaradó összeget a Vállalkozás további új fejlesztésekre tudja fordítani.

  • a projekt befejezési dátuma: 2021. május 12.
  • a projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00283

Betegségekre hajlamosító DNS szekvencia variációk kimutatása a daganatos betegségek megelőzése, korai diagnózisa és az egyénre szabott kezelés jobb megítélése céljából. (KMR_12-1-2012-0125)

Jelen projekt keretében egy rutinszerűen használható eljárás kifejlesztésére kerül sor, mely a daganatos megbetegedésekre hajlamosító genetikai eltérések kimutatására szolgál. Kiemelten vizsgáljuk a tüdő-, vastagbél-, a prosztata- és emlőrák hajlamosító szekvencia variánsokat, de keressük az egyéb betegségekre hajlamosító génelváltozásokat is.

A projekt keretében a laboratórium eszközállományának bővítésére is sor kerül.

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

Innovációs fejlesztés az Istenhegyi Géndiagnosztika Kft-nél (KMOP-1.1.4-11/B-2011-0067)

A projekt keretében beszerzésre került egy DX-62010 DS2 típusú ELISA automata, egy AmpliSpeed ASC200D típusú egysejt PCR készülék, egy Hettich Rotina 380R típusú hűthető centrifuga és egy Medison SonoAce R7 típusú ultrahang készülék. A pályázat keretében beszerzett eszközökre alapozva kiterjesztettük preimplantációs genetikai vizsgálataink körét a PCR alapú diagnosztikát igénylő betegségekre is. A PCR alapú PGD monogénes betegségben szenvedő szülőpároknak jelent segítséget, a módszerrel lehetővé válik a lombikprogram során megtermékenyített embriók beültetés előtti vizsgálata, és a szülőknél előforduló genetikai hibát nem hordozó embriók kiválasztása.

Prosztatarák-specifikus genetikai vérteszt (PROSSPEGA) és komplex diagnosztikai eljárás kifejlesztése az Istenhegyi Géndiagnosztika Kft-nél (KMOP-1.1.4-09-2010-0121)

A projekt keretében továbbfejlesztettük technológiai hátterünket egy Roche-454 GS Junior szekvenátor készülék beszerzésével, melyre alapozva egy prosztatarák-szűrésre alkalmas genetikai vérteszt kidolgozását céloztuk meg. A fejlesztés célja a prosztatarák szűrés modernizálása, a hagyományos PSA tesztnél érzékenyebb, nukleinsav detektáláson alapuló szűrővizsgálat kifejlesztése.

Eclipse 80i kutatómikroszkóp alapú kromoszóma analizáló rendszer beszerzése az Istenhegyi Géndiagnosztika Orvosi Centrum Kft-nél (KMOP-1.2.1-09/A/2-2010-0035)

A projekt keretében egy Nikon Eclipse 80i kutatómikroszkóp 100W átesőfényű megvilágítással, 10x Plan és 100x Plan fluor objektívekkel, továbbá trinokuláris tubussal, digitális kamerával és kromoszóma analizáló szoftverrel, számítógéppel került beszerzésre.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

LightCycler 2.0 Instrument beszerzése az Istenhegyi Géndiagnosztika Orvosi Centrum Kft-nél (KMOP-1.2.1-09/A-2009-0522)

A projekt keretében egy LightCycler 2.0 készüléket szereztünk be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Technológiai fejlesztés az Istenhegyi Géndiagnosztika Orvosi Centrum Kft-nél (KMOP-1.2.1-08/A-2008-0239)

A projekt keretében modernizáltuk technológiai hátterünket egy ultrahang-diagnosztikai készülék, a hozzá való Convex, Endocavital, Linear fejek, valamint egy monitor beszerzésével.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A pályázatokat készítette: Forrás Centrum Kft. – sikerdíjas pályázatírás

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Megosztás

Rólunk

Go to Top