Laboratóriumi vizsgálatok

Tisztelt Pácienseink! Kérjük, hogy időpont foglalás előtt figyelmesen olvassa át az alábbi fontos információkat!

Vérvétel bármely hétköznap (ünnepnap kivételével), 8:00-14:30 óra között egyeztetett időpontban lehetséges, előzetes bejelentkezés szükséges! Az éhgyomros laborvizsgálatokhoz délelőtt 9 óráig tudunk vérvételt biztosítani.

2016. június 1-től az alábbi szerológiai és laborvizsgálataink esetében egyszeri 2.000 Ft vérvételi díjat számítunk fel, függetlenül a megrendelt vizsgálatok számától. A vérvizsgálatok általában éhgyomorra történnek, de bizonyos esetekben (elsősorban vírus- és baktérium kimutatás esetén) nem feltétel az éhgyomor. Szükség lehet továbbá egyéb, speciális szabályok figyelembevételére és betartására is a mintavételt megelőzően! Célszerű tehát megkérdezni a kezelőorvosát a vérvétel előtti táplálkozási előírásokat illetően!

Éhgyomri vizsgálat esetén kérjük, hogy legkésőbb 9 óráig foglaljon időpontot a megfelelően értékelhető laboratóriumi eredmények érdekében!

Kizárólag éhgyomorra végzendő vizsgálatok: glükóz, inzulin, koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, vas, lipáz, amiláz.

Ajánlottan éhgyomorra végezhető vizsgálatok: vérkép, albumin, alkalikus foszfatáz, bilirubin (totál és direkt), elektroforézis szérum (ELFO), elektroforézis + paraprotein azonosítás (immunfixációs ELFO), GOT, GPT, GGT, összfehérje.

Kérjük, hogy a következő vizsgálatok esetén ne online foglaljon időpontot, hanem hívja Centrumunkat az alábbi telefonszámok egyikén: +36 1 580 8600, +36 1 580 8600
  • gyermekvérvétel (18 éves kor alatt)
  • terheléses vizsgálatok (cukorterhelés – OGTT, inzulin rezisztencia vizsgálat)
  • celluláris vizsgálatok (celluláris immunstátus NK funkció méréssel, Th1/Th2 citokin irányultság meghatározása)
  • Lyme vérvétel (Western blot – Borrelia burgdorferi sensu lato IgM, IgG)

Kérjük, ha több személy érkezne hozzánk mintavételre, mindenkinek külön-külön foglaljon időpontot.

16 év alatti gyermekek és 43 kg testtömeg alatti személyek esetén nem végzünk OGTT-tesztet és inzulinrezisztencia vizsgálatot, valamint 16-18 éves kor közötti pácienseknél is csak szakorvosi vagy háziorvosi javaslatra (tehát szakorvosi vagy háziorvosi beutaló bemutatásával). Kérjük, hogy azonnali on-line időpontfoglalás esetén a megjegyzés rovatba irja le milyen vérvételt szeretne, de ne küldjön üzenetet ezen keresztül, mert nem áll módunkban feldolgozni.

On-line időpont foglalás vérvételre

Laboratóriumi vizsgálatok árlista

Az alábbi táblázatban árainkat ABC sorrendben találja. Kérjük használja a keresés funkciót a keresett laborvizsgálat árának megtekintéséhez! Letölthető árlistánk a vállalási határidőket is tartalmazza.

Árlista letöltése
MegnevezésÁr