Centrumunk győzött az Év Magánrendelője 2016 szavazás Diagnosztika kategóriájában

A Házipatika.com által idén harmadik alkalommal megszervezett Év Magánrendelője szavazás célja ismét az volt, hogy segítsen eligazodni a magánegészségügyi rendelők és a diagnosztikai központok között, releváns információt nyújtva a páciensek számára a választáshoz. 2015-ben – az Önök szavazatainak köszönhetően – a legtöbb szavazatot kapott intézmény különdíját nyertük. Idén a legjobb diagnosztikai magánrendelő díjért szálltunk versenybe, ezúttal is sikerrel. Köszönjük!

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrumot 2001-ben alapították a modern diagnosztikai eszközöket forgalmazó AuroScience munkatársai. Hazánkban a mi centrumunkban, 2004-ben vált elsőként elérhetővé az első trimeszteri kombinált tesztre épülő Down-szűrés: ezt akkoriban még mindössze egyetlen nőgyógyász szakorvosunk végezte, de a laboreredményeket és az ultrahangos mérésekkel kombinált szűrések eredményét már ekkor is helyben megvárhatták a kismamák.

Mi történt nálunk az elmúlt években?

A centrum alapítása óta eltelt 15 évben több komoly előrelépés is történt. Az intézményünknek korábban helyet adó épület egy idő után már nem tudta kielégíteni egyre növekvő páciensi körünk igényeit, tervezett fejlesztéseinknek pedig szintén nem biztosított már megfelelő teret. 2014 áprilisában ezért egy modern felszereltségű új épületbe költöztünk, ahol világszínvonalú diagnosztikai szolgáltatásokra alkalmas eszközökkel és nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosokkal várjuk a kismamákat és a közeljövőben gyermeket tervező párokat.

2015-ben 10 200 kismama járt nálunk magzati szűrővizsgálaton, ez pedig azt jelenti, hogy a hazai rendellenességszűrések mintegy 10 százaléka ma már a mi centrumunkban kerül elvégzésre.

Az elmúlt évek fejlesztései közül érdemes kiemelni a jelenleg elérhető legpontosabb eljáráson alapuló Down-szindróma szűrőteszt, a 99% feletti érzékenységgel jellemezhető NIFTY-teszt hazai bevezetését, az ötdimenziós képalkotásra is képes ultrahangkészülékek használatát, valamint a beágyazódás előtti preembrió genetikai vizsgálatára alkalmas diagnosztikai vizsgálatot (PGD), amelynek segítségével a súlyos genetikai rendellenességek génjeit hordozó párok számára is lehetővé vált, hogy egészséges gyermekük szülessen.

[alert type=”warning” close=”false”]

„Nagyon örülök, hogy egy barátom javaslatára ellátogattam az Istenhegyi Géndiagnosztikába. Kiváló orvossal, személyzettel, szervezéssel és környezettel találkoztam. Azóta is minden ismerősömnek szívesen ajánlom a klinikát. Ők sem csalódtak az intézményben, sőt.”

Banka-Török Edit[/alert]

Most, az Önök szavazatainak köszönhetően érezzük csak igazán, hogy az elmúlt évek munkája és a legújabb diagnosztikai eszközök beszerzése valóban megérte a fáradtságot és az anyagi befektetéseket.

A jövőben is ugyanazon az úton szeretnék járni, amin az elmúlt 15 évben is: a technológiai fejlődéssel lépést tartva a legújabb vizsgálati módszereket és diagnosztikai eszközöket szeretnénk elérhetővé tenni az Önök számára.

[alert type=”warning” close=”false”]„Nagyon szép, tiszta és higiénikus a rendelő. Az orvosok, akik vizsgáltak, nagyon alaposak és precízek voltak az ultrahang vizsgálaton. Az eredmény egy gyönyörű egészséges kislány. Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom.”

Buday-Csalószki Bettina<