Családtervezési konzultáció

Nyitvatartási idő

Hétfő: 08:00 – 18:30
Kedd: 08:00 – 18:30
Szerda: 08:00 – 18:30
Csütörtök: 08:00 – 18:30
Péntek: 08:00 – 16:30

Bejelentkezés

A szervfejlődés a fogamzást követő első 12 hétben zajlik, a sejtosztódás folyamata pedig ekkor a leggyorsabb. Ez azt is jelenti, hogy a fejlődő embrió ekkor a leginkább érzékeny a káros, külső behatásokkal szemben, beleértve a leendő kismama korábbi gyógyszerszedését, fertőző betegségeit és egészségtelen életmódjának hatásait. A családtervezési konzultáció célja, hogy minimálisra csökkentsük ezeket a káros behatásokat, megelőzve ezzel az esetleges vetéléseket, a koraszülést és más, a terhesség alatt kialakuló komplikációkat.

Mi a családtervezési konzultáció fő célja?

A családtervezés a gyermekvállalás tudatos előkészítését és a fogamzásra való felkészülést jelenti. Centrumunk ezt a folyamatot egy családtervezési konzultációval támogatja, amelyet követően további vizsgálatok és kezelések végezhetőek el. Érdemes a hordozóságvizsgálatot is elvégeztetni, mert a leendő szülők ebből többet megtudhatnak hordozósági státuszukról, azaz, hogy milyen kockázattal születhet genetikai betegségben szenvedő gyermekük. A külföldi protokollok egy része ezt a vizsgálatot már mindenkinek ajánlja, hiszen két, látszólag teljesen egészséges szülőnek is születhet beteg gyermeke, amennyiben mindketten ugyanannak a génnek a hibás kópiáját adják át a gyermeküknek. Negatív eredmény esetén jelentősen csökken annak az esélye, hogy gyermeke a vizsgált betegségek valamelyikével szülessen. Pozitív eredmény esetén genetikai tanácsadásunk segít Önnek a kockázatok és lehetőségek mérlegelésében.

A konzultáción feltárt, a várandósság sikeres létrejöttét veszélyeztető kockázati tényező jelenléte esetén további vizsgálatok kerülhetnek elvégzésre, amelyeket a várandósság sikeres lezajlását elősegítő kezelések követhetnek.

Ilyen kockázati tényező lehet például a vetéléssel összefüggő Leiden mutáció jelenléte: amennyiben a konzultáción felmerül az öröklött trombózishajlamot okozó genetikai eltérés gyanúja – például a családi kórelőzmények vagy akár egy korábbi trombózis miatt – akkor mindenképp javasolni fogjuk a trombózishajlamot növelő mutációk kimutatására alkalmas vizsgálataink elvégzését. Kétféle véralvadási faktor mutáció jelenléte esetén trombózisgátló terápia alkalmazása lesz javasolt a teljes várandósság alatt.

Családtervezési konzultáció részletesen

Tovább olvasáshoz kérjük kattintson!

Szolgáltatásaink gyermeket tervező párok részére

A családtervezés a gyermekvállalás tudatos előkészítését és a fogamzásra való felkészülést jelenti. Olyan párok számára ajánljuk, akik a közeljövőben tervezik a gyermekvállalást, de még nem próbálkoznak a fogantatással. A családtervezés folyamatába egyaránt beletartozik egy általános konzultáció, továbbá egy komplex nőgyógyászati állapotfelmérés a szükséges rutinvizsgálatokkal. Egészséges szülők számára ajánljuk genetikai hordozóság szűrésünket, amely segítségével rejtett genetikai eredetű betegségek kockázatát tudjuk felmérni.

Centrumunk háromféle családtervezési csomagot kínál, amelyekkel a várandósságot veszélyeztető komplikációkra már a fogantatás létrejötte előtt fény deríthető. Az alap csomagban a legáltalánosabb vizsgálatok kerülnek elvégzésére, a bővített és a prémium csomagok pedig elsősorban a 35 év feletti, a várandósság szempontjából eleve veszélyeztetettnek számító csoport számára javasoltak. A leggyakoribb meddőségi okok itt már eleve kizárásra kerülnek, amivel egy esetleges probléma esetén rengeteg idő spórolható.

Családtervezési csomag – alap »
63.000 Ft
Családtervezési csomag – bővített »
93.000 Ft
Családtervezési csomag – prémium »
163.000 Ft
A családtervezési konzultáció célja, hogy minimálisra csökkentsük a fejlődő magzatot veszélyeztető káros behatásokat, megelőzve ezzel az esetleges vetéléseket, a koraszülést és más, a terhesség alatt kialakuló komplikációkat. A konzultáción egy általános állapotfelmérő beszélgetésre kerül sor, ahol rákérdezünk a családban korábban rendszeresen előforduló betegségekre, a pár tagjainak kórelőzményére és minden olyan aktuálisan fennálló tényezőre, amely hatással a lehet a várandósság létrejöttére vagy annak későbbi lefolyására.

Családtervezési konzultáció »
15.000 Ft
Családtervezési kontroll konzultáció
8.000 Ft

Genetikai tanácsadásunkon részletes információkat adunk a hozzánk forduló pácienseknek a családjukban előforduló, nagy valószínűséggel genetikai eredetű betegségekről vagy a születendő gyermeküknél esetlegesen várható veleszületett fejlődési rendellenességekről. Ezen információkkal támogatjuk az érdeklődő páciens vagy családtervező pár diagnosztikai és terápiás beavatkozásokkal kapcsolatos döntését. A genetikai tanácsadást/konzultációt klinikai genetikus/humángenetikus szakértőink végzik.

Genetikai vizsgálataink közül a hordozóságvizsgálatot egészséges pároknak érdemes elvégeztetniük, ebből ugyanis a leendő szülők többet megtudhatnak arról, hogy milyen kockázattal születhet genetikai betegségben szenvedő gyermekük. Negatív eredmény esetén jelentősen csökken annak az esélye, hogy gyermeke a vizsgált betegségek valamelyikével szülessen. Pozitív eredmény esetén genetikai tanácsadásunk segít Önnek a kockázatok és lehetőségek mérlegelésében.

Genetikai tanácsadás »

klinikai genetikussal: Dr. Tankó Lenke » | Dr. Varga Norbert »

20.000 Ft
Genetikai konzultáció

humángenetikussal, biológussal: Dr Karcagi Veronika »

15.000 Ft
Genetikai hordozóság szűrés gyermeket tervező pároknak » (1 fő)

genetikai tanácsadás, genetikai konzultáció szükséges, eredmény 1 hónap

239.000 Ft
Genetikai hordozóság szűrés gyermeket tervező pároknak (egy pár egyidejű vizsgálata) »

genetikai tanácsadás, genetikai konzultáció szükséges, eredmény 1 hónap

429.000 Ft
Kariotipizálás (citogenetikai kromoszóma vizsgálat) »

vérvétel minden hétköznap 9:00-14:30 óra között, előzetes időpontfoglalás szükséges, eredmény 3-5 hét

30.000 Ft
Cisztás fibrózis szűrés »

genetikai tanácsadás, genetikai konzultáció szükséges, eredmény 7-10 munkanap

46.000 Ft
Fragilis X-szindróma genetikai vizsgálata »

genetikai tanácsadás, genetikai konzultáció szükséges, eredmény 8 hét

86.000 Ft
Trombózishajlam vizsgálat »

18 év alatt orvosi beutaló szükséges, Leiden, MTHFR C677T, MTHFR A1298C, Protrombin gén mutációk, eredmény 7-10 munkanap alatt. Vérvétel minden hétköznap 9:00-14:30 óra között, előzetes időpontfoglalás szükséges.

18.000 Ft

Kérjük látogasson el meddőségi vizsgálatokkal foglalkozó oldalunkra!

Tovább: Meddőségi vizsgálatok »

Nőgyógyászati szolgáltatásaink

Nőgyógyászati szűrővizsgálaton minden nőnek legalább 2 évente ajánlott részt vennie. Az alap szűrőcsomag részeként tapintással történő emlővizsgálatot, citológiai vizsgálatot és hüvelyi ultrahangvizsgálatot végzünk, a bővített csomag pedig a méhnyakrák szűrését is magában foglalja.

Nőgyógyászati szűrőcsomag – alap »

orvosi vizsgálat, citológia, hüvelyi ultrahang

26.000 Ft
Nőgyógyászati szűrőcsomag- bővített »

orvosi vizsgálat, citológia, hüvelyi ultrahang, HPV szűrés

34.000 Ft
Centrumunkban minden nő részére teljes körű nőgyógyászati ellátást kínálunk, pácienseink fogadása előzetes bejelentkezés alapján történik. A méhnyakrák-, illetve a petefészekrák-szűrésen és a mellvizsgálaton túlmenően bármilyen gyulladásos vagy fertőzéses panasz esetén a páciensek rendelkezésére állunk.

Nőgyógyászat szakorvosi vizsgálat »
22.000 Ft
Nőgyógyászat szakorvosi kontroll
18.000 Ft
Nőgyógyászati konzultáció
10.000 Ft
Méhtükrözés »

Diagnosztikus hiszteroszkópia (Office hysteroscopia)

75.000 Ft
Méhtükrözés kivizsgálási csomag
35.000 Ft
Hüvelyi ultrahang
20.000 Ft
Peteérési ultrahang (Folliculometria)
10.000 Ft
Spirál felhelyezése

ultrahangos ellenőrzéssel

20.000 Ft
Oltóanyag beadás
2.000 Ft

Nőgyógyászati laboratóriumi vizsgálataink csak szakorvosi vizsgálattal együtt vehetők igénybe. Eredmény a mintavételtől számított 1-2 hét alatt várható.

Citológia
3.000 Ft
Méhnyakszűrés – Humán papillomavírus (HPV) kimutatás »

genitális traktusból

12.000 Ft
Hüvelyváladék tenyésztés
9.000 Ft
Endometrium biopszia
25.000 Ft
STD3 panel

Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma

15.000 Ft
STD4 panel

Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Neisseria

20.000 Ft
STD vaginosis panel

Trichomonas, Gardnerella, Atopobium

15.000 Ft
STD genitalis ulcus panel

Treponema, Herpes

10.000 Ft
Chlamydia trachomatis

genitális traktusból

6.000 Ft
Mycoplasma hominis
6.000 Ft
Ureaplasma urealyticum
6.000 Ft
Neisseria gonorrhoeae
6.000 Ft
Trichomonas vaginalis
6.000 Ft
Gardnerella vaginalis
6.000 Ft
Atopobium vaginae
6.000 Ft
Treponema pallidum
6.000 Ft
Herpes simplex vírus 1/2
6.000 Ft
Go to Top