Rólunk

Kérjük tekintse meg Centrumunkról készült kisfilmünket!

Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrumot 2001-ben alapították hazai szakemberek. Kezdetekben főbb tevékenységi köreink a meddőség genetikai hátterének vizsgálata, illetve a Lyme-kór laboratóriumi és klinikai vizsgálatokra alapuló diagnózisa volt.

2003-tól kezdtünk el foglalkozni magzati rendellenesség szűréssel. Magyarországon elsőként vezettük be a vérvizsgálattal végezhető négyes- és integrált tesztet, melyek ebben az időben a leghatékonyabb Down-szindróma szűrőtesztek voltak hazánkban. A vizsgálati módszerek fejlődésével, lehetőség nyílt egy korábbi szűrőteszt ajánlására, így 2004-ben elsőként megkezdtük az első trimeszteri kombinált tesztre épülő Down-szűrést, mely egy nagy pontosságú ultrahang vizsgálat és egy anyai vérvizsgálat kombinációján alapuló  kiemelkedő hatékonyságú szűrőteszt.

2013-ig több mint 30 000 kombinált szűrőtesztet végeztünk, szükség szerint kiegészítve második trimeszteri szűrővizsgálatokkal. Eredményességünk megfelel a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak, mely szerint a vizsgálataik hatékonysága elérte a 95 %-ot, mindössze 2,5 %-os álpozitív ráta mellett.

2012-ben a hazai kismamák 9 %-ánál az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum végzett valamilyen szűrőtesztet. Ebben az évben, a terhesség alatt felismert Down-szindrómával érintett magzatok harmadát az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban diagnosztizáltuk.

Intézményünk  a legkorszerűbb laboreszközökkel rendelkezik, így a szűréseket nagy pontossággal mérő automatákkal végezzük, de amennyiben szükséges, el tudjuk végezni a magzati kromoszóma vizsgálatot is. A méhlepény biopsziás vizsgálat esetén klasszikus kromoszóma vizsgálat mellett molekuláris genetikai módszerekkel is alátámasztjuk eredményeinket.

2013. májusától a BGI NIFTY tesztjével kiegészítve a vizsgálati palettánkat, teljes körű szűrő és diagnosztikai panelt tudunk javasolni a hozzánk forduló kismamák részére.

A Géndiagnosztikai Centrumban a meddőségi és magzati rendellenesség szűrés mellett az országban egyedül végzünk embrionális genetikai vizsgálatokat monogénes betegségekre és kromoszóma rendellenességekre.

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum  2013-ban kezdtük el a mutáció specifikus terápiához szükséges onkológiai minták mutáció-meghatározását, mellyel segíteni tudunk a leghatékonyabb daganatterápia meghatározásában.
Ezek mellett  végzünk még például hajlamszűréseket, szövettani és citológiai diagnózist, vírus- és baktérium diagnosztikát és teljes körű terhesség gondozást.

Az Etikus viselkedés számunkra kiemelt érték működésünk során és beszállítói partnerkapcsolatainkban. Etikai Kódexünkben elveinkről részletesen olvashat.

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum épülete

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum épülete

Megosztás

Rólunk

Go to Top