DIGIMED

A digitális tudás növeléséért az egészségügyben, a személyre szabott ellátás javítása és az orvoslás jövőjének elősegítése érdekében – Megvalósítás alatt

Projektszám: 2023-1-SK01-KA210-VET-000165411

Kapcsolattartó:

Soós Réka
soos.reka@gendiganosztika.hu
+36203249614

Partnerek:

Szlovákia: Medirex Group Academy, n.o. 
Magyarország: Istenhegyi Gendiagnosztika Labor Kft.
Bulgária: Kandilarov független orvosi diagnosztikai laboratórium

Tevékenységek és költségvetés:

Tudósok nemzetközi szakmai gyakorlat 15 000 eur
Informatikusok nemzetközi szakmai gyakorlat 15 000 eur
Oktatás 30 000 eur

A projekt időtartama: 2023 szeptember 1. – 2024. november 30 (15 hónap)

A projekt leírása:

A projekt fő célja a digitális átalakulás elősegítése az egészségügy valamennyi ágazatában. A következő évekre a Horizont Európa és az Európai Bizottság más típusú finanszírozásai által meghatározott felhívások azt mutatják, hogy a digitális szféra bevonásával nagy változás következik be az egészségügyi ágazatban. A digitalizáció az egészségügyben javítani fogja az orvostechnikai eszközök innovációját, az adatgyűjtést és azok végrehajtását. Ezen túlmenően a világjárvány számos projektet ösztönzött a személyre szabott orvoslás területén, és megmutatta, hogy mennyire fontos a több egészségügyi ágazat, az IT és a betegek jólétének bevonása.

A DIGIMED projekt több szervezet együttműködését jelenti, és az orvostudomány, az egészségügy és a laboratóriumi orvostudomány átalakítási folyamatainak kulcsfontosságú elemeire, valamint a lakosság és a betegek oktatására összpontosít a mesterséges intelligencia és az adatelemzések használatának trendjéről, valamint arról, hogy ezek együttesen hogyan előzhetik meg a civilizációs betegségeket.

Kiválasztott prioritások és célkitűzések

  • A projektben részt vevő szervezetek közötti mobilitás megvalósítása, amelynek keretében egészségügyi szakembereket küldenek a partnerországokba, hogy megosszák egymással tudásukat, innovatív módszereiket és  tapasztalataikat. Mivel a digitalizáció ma tudomány alapvető részét képezi, fontos, hogy a vezető szakemberek megismerjék a bioinformatika kiemelt trendjeit.
  • A projektben részt vevő szervezetek között mobilitás megvalósítása annak érdekében, hogy vezető informatikai szakembereket küldjenek a részt vevő országokba, hogy fejlesszék tudásukat, megosszák egymással a laboratóriumi diagnosztikai rendszerekkel kapcsolatos know-how-t, valamint az új laboratóriumi rendszereket, amelyek minden országban megkülönböztetik egymástól. A megszerzett információkat arra használják majd fel, hogy a projektben részt vevők minél jobban felkészülhessenek a jövőbeli digitális átalakulásra és az egészségügy új trendjeire.
    Részletesebben, a projekt informatikai ágazatának fő célkitűzése az adatelemzés, az adatmodellezés és a mesterséges intelligencia megközelítéseinek megosztása és az abban való elmélyülés, illetve az egyes partnerek egyedi módszereinek megvalósítása lesz. Cél, hogy a szervezetek nagy mennyiségű adataival és tudásával hozzá tudjanak járulni az európai egészségügyi rendszerhez.
  • A projektben az egészségügyi és informatikai szakembereken felül más területek szakemberei is részt vesznek. A marketing és az értékesítés is fontos szerepet játszik ugyanis a digitális átalakulásában. Ők a vállalkozói készség fejlesztésére és arra fognak összpontosítani, hogy a személyre szabott orvosláshoz való alkalmazkodás érdekében workshopok és egyéb rendezvények szervezésével a digitális trendekkel kapcsolatos  fontos információkat eljuttassák a lakossághoz.

Rólunk

Megosztás

Rólunk

Go to Top