Dr. Albert István

andrológus-urológus szakorvos

A véletlen hozta úgy, hogy az andrológiai pálya mellett döntött dr. Albert István, klinikánk andrológus és urológus szakorvosa. „Szerencsére egy kicsit sem bántam meg a döntésem, hiszen nagyon jó érzés segíteni azoknak a férfiaknak, akiknek valamilyen korábban ismeretlen okból nem lehetett gyermekük” – mondja a szakember, aki klinikánk meddőségi centrumának munkájában is aktívan részt vesz.

„A meddőség férfi oldala legalább annyira fontos, mint a női oldal. Ismert, hogy Európa-szerte, így hazánkban is romlik a férfiak spermaképe, aminek a konkrét kiváltó okai egyébként nem igazán ismertek. Szerencsére a rendelkezésünkre állnak azok a vizsgálatok, amelyekkel a férfi meddőség okait ma már elég nagy százalékban sikerül pontosan felderítenünk, így az esetek többségében a megfelelő kezelést is sikerül megtalálni. Mindig elégedettséggel tölt el, ha sikerült valamelyik páciensemnek segítenem” – mondja a szakember.

„Fő célom az andrológiai profilom további szélesítése”

„Első munkahelyem a BM Központi Kórház Urológiai Osztálya volt, itt 1991-től egészen 2007-ig dolgoztam. Jelenleg az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ – a Honvéd kórház – Urológiai-Andrológiai Osztályán, és az ahhoz tartozó Andrológiai Centrumban dolgozom főorvosként. Eltöltöttem néhány évet a Fővárosi Nyírő Gyula Kórház Meddőségi Központjában is, emellett magánklinikai andrológiai rendelésében is közreműködtem, három intézményben pedig andrológiai részlegvezetőként dolgoztam, illetve dolgozom a mai napig. 1995-ben urológiai szakvizsgát, 2005-ben pedig andrológiai szakvizsgát szereztem, amelyek mellett 2011-ben klinikai onkológiából is szakvizsgáztam” – foglalja össze röviden immár majdnem három évtizedes szakmai pályafutását dr. Albert István.

„Az európai színvonalú gyógyításba Dániában nyertem bepillantást, főorvosként ott is jelentős időt töltöttem. A folyamatos szakmai fejlődés híve vagyok, így több magyar és európai orvosi társaságnak is egyaránt a tagja vagyok, emellett rendszeresen részt veszek hazai és nemzetközi tudományos kongresszusokon. Fő célom jelenleg elsősorban az andrológiai profil további szélesítése.”

„Andrológiai és urológiai műtéteket is rendszeresen végzek”

„Fő érdeklődési területem az andrológia, főképp a férfi meddőség, ezért kapcsolódtam be az Istenhegyi Géndiagnosztika Meddőségi Diagnosztikai Centrumának is a munkájába. Itt teljes körű meddőségi kivizsgálást nyújtunk egy hatékonyan, jól felépített protokoll mentén, számos különböző szakorvosi terület bevonásával. Ez azért nagyon fontos, mert a meddőség hátterében rendkívül szerteágazó okok lehetnek, amelyek kivizsgálása évekig is eltarthat, és akár rossz irányba is vihetnek, ha nem zajlanak összehangoltan a vizsgálatok” – hangsúlyozza a szakember.

„A meddőségi centrumban végzett tevékenységem mellett a Klinika andrológiai szakrendelését is vezetem. A férfi meddőség mellett itt a férfiak szexuális zavaraival, illetve az idősödő férfiakra jellemző betegségekkel foglalkozom elsősorban. Amennyiben műtétre van szüksége valakinek, feltehetően azt is én fogom végezni, ugyanis rendszeresen végzek urológiai és andrológiai műtéteteket is. Ilyen például a here, a vese, a vesevezeték, a húgyhólyag és a húgycső műtétei. A szakrendelésen minden esetben törekszem rá, hogy kellő időt fordítsak páciensemmel a problémája átbeszélésre, és megtaláljuk azt a kezelési módszert, ami a leginkább megfelel a számára.”

***

Tudományos tevékenységek

1994 óta rendszeresen, évente 1-3 alkalommal tartok előadásokat, poszter előadásokat urológia és andrológiai témákban. Rendszeresen részt veszek hazai és nemzetközi tudományos kongresszusokon.

A Magyar Urológiai és Magyar Andrológia szaklapokban publikáltam, több esetben első szerzőként.

2005-ben az Andrológiai Világkongresszuson Szöulban, 2018-ban Európai Andrológia Kongresszuson poszterrel szerepeltem első szerzőként.

Tagsági viszony

Magyar Orvosi Kamara

Magyar Urológusok Társasága

Európai Urológus Társaság

Magyar Andrológiai Társaság (alapító  tag)

Magyar Asszisztált Reprodukciós Társaság

Európai Asszsisztált Reprodukciós Társaság

Megosztás