Horkolásgátlás és általános fül-orr-gégészet

Kiemelt szolgáltatásaink

A fül-orr-gégészeti problémákról és a horkolásról

Horkolás akkor jelentkezik, amikor a garat egy része alváskor ellazul és remegni kezd. A felnőttek jelentős része alkalmanként, minden negyedik ember pedig rendszeresen horkol. Párunk például igencsak megszenvedheti éjjeli hangoskodásunkat: idővel kialvatlanná válik, fáradékony és ingerült lesz, ez pedig akár a korábban harmonikusan működő párkapcsolat felbomlásához is vezethet. Mit tehetünk?

Ha rendszeresen horkolunk, mindenképp érdemes tennünk valamit, a horkolás ugyanis nemcsak párunkat zavarhatja, hanem különféle egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ha nyugtalanul alszunk, és a saját horkolásunkra mi magunk is időnként felriadunk, akkor idővel fejfájóssá, ingerlékennyé és koncentráció-képtelenné válunk, ez pedig sem a karrierünknek, sem a magánéletünknek nem használ.

A horkolás jele lehet az „obstruktív alvási apnoé” nevű betegségnek is, amely előbb vagy utóbb komolyabb egészségkárosodáshoz vezet: hosszútávon a magas vérnyomás, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatának emelkedésével is számolnunk kell. Az alvási apnoé egyszerűen vizsgálható egy hazavihető, éjszakára felszerelhető vizsgálóeszközzel.

Miért tennénk ki magunkat a horkolással járó súlyos szövődményeknek, ha ha a problémánkra akár létezhet egyszerű megoldás? Mert létezik megoldás. Klinikánkon a horkolásra tartós megoldást nyújtó rádiófrekvenciás és lézeres műtéteket egyaránt végezzük.

A fül-orr-gégészeti vizsgálatok során az e területeket érintő problémákkal foglalkozunk.

A rendelésen kizárandó, illetve ellenőrizendő leggyakoribb el­vál­to­zá­sok között em­lít­he­tők a daganatos megbetegedések, a szénanátha, a hal­ló­szerv­vel kapcsolatos eltérések, a fülzúgás, a re­flux, a gócbetegségek és pél­dá­ul a horkolás is. A megelőzés (prevenció), a kóros elváltozások időbeni felismerése az egészséges és harmonikus éle­tünk szempontjából alapvető fontosságú, ebben a fül-orr-gégészeti szakrendelésnek fontos szerepe van!

Horkolásgátlás szolgáltatásaink és árlista

Fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat
32 000 Ft
Fül-orr-gégészeti kontroll vizsgálat
27 000 Ft
Fül-orr-gégészeti konzultáció
19 000 Ft
Horkolásgátlás szakorvosi vizsgálat
32 000 Ft
Horkolásgátlás kontroll vizsgálat
27 000 Ft
Horkolásgátlás konzultáció
19 000 Ft
Alvási apnoé vizsgálat Apnoe-link műszerrel »
neurológiai vagy horkolásgátlás szakorvosi vizsgálat után kapott időpont szerint, hétköznap,
a vizsgálat ára a kiértékelést is tartalmazza
45 000 Ft
Go to Top