A Batthyány -Strattmann László díj különleges jelentőségű életműdíj, melyet a Magyar Köztársaság egészségügyi minisztere alapított azok részére, akik szakmai vagy közszolgálati munkájuk során évtizedes, kimagasló teljesítményükkel hozzájárultak az egészségügyi, a szociális, valamint a családvédelmi ellátás fejlesztéséhez.

Dr. Hajdu Krisztina a nyolcvanasévek óta foglalkozik magzati diagnosztikával és 2007-től az Istenhegyi Géndiagnosztika Centrum munkatársaként végzi a prenatális genetikai betegellátást. Ennek alappillérei az intézményünkben folyó ultrahangos és biokémiai Down-szindróma szűrések, a genetikai tanácsadás és a diagnosztikai célú invazív mintavételek végzése.

A Doktornő rendkívül sokat tett a terület fejlődéséért. Számos hazai és nemzetközi szülészeti és humángenetikai konferencián adott elő, tudományos közleményeinek száma meghaladja a hatvanat. Úttörő munkát végzett a biokémiai adatokkal történő kombinált teszt hazai bevezetésében is.

Munkáját több mint 3 évtizede kiemelkedő szaktudással és emberi hozzáállással végzi. Eddigi pályája során több mint kilencvenezer magzatot vizsgált meg, és közel tizenötezer invazív beavatkozást végzett el. Megnyugtató hozzáállásával, magabiztosságával és hihetetlen tapasztalatával mindezt az ellátottak teljes elégedettsége mellett, rendkívüli eredményességgel teszi.

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum minden munkatársa nevében gratulálunk neki és rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy kollégái lehetünk!

Megosztás

Rólunk

Go to Top