Dr. Molnár-G. Béla

szülész nőgyógyász, endoszkópos specialista

Dr. Molnár-G. Béla, a Magyar Nőgyógyászatok Endoszkópos Társaságának elnöke az elmúlt négy évtizedben igen komoly szakmai gyakorlatot szerzett a meddőséghez is vezető endokrinológiai betegségek, a vérzészavarok, a miómák, az endometriózis és a női nemi szervek fejlődési rendellenességeinek kezelésében. A nőgyógyász és endoszkópos sebész specialista Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban elindult általános nőgyógyászati szakrendelésén komplex szemlélettel közelít a páciensekhez és a ritkábban előforduló panaszokra is a legmodernebb eljárásokkal keresi a megoldást.

„1990-től 1992-ig egy angliai tanulmányúton sajátítottam el a méhtükrözéssel és a hastükrözéssel végezhető műtéteket egy olyan szakembertől, aki korábban Európában vezette be ezeket a beavatkozásokat. Adam Magos az egyik legkomolyabb szaktekintély a hiszteroszkópos és laparoszkópos műtétek területén, így nagyon hálás vagyok neki, hogy tőle tanulhattam meg ezeknek a módszereknek a gyakorlati alkalmazását. Az utóbbi két évtizedben a műtéteim jelentős részét már magam is a hasfal megnyitása nélkül, endoszkópos úton végeztem. Betegellátási filozófiám, hogy minden páciens számára a több évtizedes tapasztalatot és a legmodernebb eljárásokat ötvöző ellátást kell biztosítani, emellett egyénre szabottan kell kiválasztani az adott beteg számára legmegfelelőbb megoldást” – mondja Molnár-G. Béla.

„Az angliai tanulmányútról hazatérve 1992-ben Magyarországon is bevezettem az operatív hiszteroszkópiát, amellyel véglegesen eltávolíthatóak a méh jóindulatú daganatai. Az endoszkóppal végezhető műtétek egy speciális fajtáját, a transzcervikális endometrium-rezekciót szintén 1992-ben vezettem be: a méhnyálkahártya végleges eltávolítására szolgáló eljárásra akkor van szükség, amikor egy páciensnek diszfunkcionális méhvérzése, vagyis olyan vérzészavara van, amely mögött nem azonosítható semmilyen szervi ok. Korábban a méh eltávolítása volt az egyetlen megoldás, erre azonban ma már nincs szükség: az endometrium-rezekció során kizárólag a méhnyálkahártya kerül végleges eltávolításra” – mondja a professzor.

Molnár-G. Béla vezette két éven keresztül a Szegedi Tudományegyetem Asszisztált Reprodukciós Központját, így a lombikbébi kezelés néven ismertté vált és azóta széles körben elterjedt asszisztált reprodukciós eljárásban is tapasztalatot szerzett.

Komplex, átfogó nőgyógyászati kivizsgálás – Molnár G. Béla rendelése»

Dr. Molnár-G Béla a következő betegségek vizsgálatában tud Önnek segíteni

  • a meddőség hátterében meghúzódó problémák azonosítása és kezelése
  • a vérzészavarok okainak feltárása és kezelése
  • a jóindulatú méhdaganatok, a miómák azonosítása és eltávolítása
  • endometriózis
  • a női nemi szervek fejlődési rendellenességei
  • nőgyógyászati endokrinológiai betegségek, például pajzsmirigy-problémák vagy a policisztás ovárium szindróma (PCOS).

Megosztás