Babát vár Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes öttusázónk és párja, Tar Bálint!

Bejelentkezés

A sportoló páros az Istenhegyi Géndiagnosztikát választotta a magzati genetikai szűrővizsgálatokhoz.

Túl a tokiói olimpiai sikeren és katonai világbajnokságon, Kovács Sarolta és párja úgy döntöttek, ősztől egy ideig a család lesz számukra a legfontosabb. Az olimpia előtti eljegyzést követően januárra romantikus, tengerparti esküvőt terveztek, hogy utána, ahogyan a nagykönyvben meg van írva, belevágjanak a családalapításba is. De az élet – mint oly sokszor – más forgatókönyvet írt, hisz a baba máris úton van! Exkluzív interjúban meséltek nekünk a nagy felfedezésről és a terveikről.

IGD: Nem telt el sok idő az utolsó nagy versenyed óta, terveztétek, hogy ilyen hamar kopogtat majd a gólya?

Kovács Sarolta: Képzeld úgy volt, hogy miután lementek a nagy versenyek, tényleg megbeszéltük, hogy elkezdünk a családalapítással foglalkozni. A bátyám felesége azt tanácsolta, hogy használjak ovulációs tesztet, mert a versenyzés miatt a ciklusom sosem volt teljesen szabályos. Ki is próbáltam egyet ott vele, a teszt pedig kimutatta, hogy épp nem vagyok termékeny. Ő viccesen azt mondta, ’Biztos azért nem mutatja, mert már terhes vagy!’ Nagyot nevettünk ezen, de aztán addig-addig mondogatta, hogy vettem egy terhességi tesztet. Aztán el is raktam, annyira lehetetlennek tűnt, hogy máris babát várnék. Majd néhány nappal később hajnalban felébredtem és mégis kivittem magammal a mosdóba. Félig csukott szemmel ránéztem, de először egyáltalán nem tudatosult bennem, amit látok. Kellett néhány pillanat, mire kipattant a szemem, hogy Jézusom, ez egy plusz volt! Hirtelen nem is tudtam, mit csináljak. Bepötyögtem- a bátyám feleségének a számát, aki már így szólt bele a telefonba: Pozitív lett? Gyorsan megbeszéltük, hogy még nem mondom el Bálintnak, előbb gyorsan kitalálunk valamit. Így visszafeküdtem az ágyba, de persze csak forgolódtam, nem tudtam elaludni.

Tar Bálint: Mivel a dokink azt mondta, kell majd legalább egy-két hónap a fogamzásgátló abbahagyása után, én semmit nem sejtettem. Mivel Saci álmában is mindig rengeteget mozog, a végtagjai össze-vissza pakolja, így azt hittem, csak a szokásos térfélfoglalásban van.

Kovács Sarolta: Mikor reggel Bálint elindult, tudtam, hogy csak egy-két órám van, így gyorsan kellett cselekednem. Pont a kis térfeles harcainkat használtam ki! Nagyon izgultam, de eljátszottam, hogy igazán mérges vagyok: ’Bálint, nem mehet ez így tovább, azért nem tudtam aludni, mert folyton elfoglalod az ágyat, nézd meg légy szíves a feliratokat, a takaró alatt és tisztázzuk végre, kinek hol a helye!’ De nemcsak két feliratot tettem az ágyba, volt ugyanis egy plusz is: Baba helye.

Tar Bálint: Annyira boldog voltam, kiabáltam, fel-alá rohangáltam a lakásban! A szűk családnak is hamar elmondtuk, nagy volt náluk is az öröm.

IGD: Már megkaptátok a Nifty-teszt eredményét és most voltatok az első genetikai ultrahangon. Szóval tudjátok már a baba nemét, ugye?

Kovács Sarolta: Nem, mi nem szeretnénk még tudni, így a sógornőmnek küldtük el a leletet, Ő most a nagy titok tudója! Neveink viszont vannak már, ha fiú lesz, akkor Barnabás –  bár Bálint folyamatosan Kamillának hívja a hasamat!

Tar Bálint: Igen, én valahogy egyelőre kislányra számítok.

IGD: Milyen terveitek vannak a közeljövőben? Ha jól tudom, esküvőt tervezgettetek.

Tar Bálint: Igen, egy távoli szigetre mentünk volna. Mivel mindketten sportolók vagyunk és sokszor vesz minket körül felhajtás, azt terveztük, hogy az esküvőt szűk körben tartjuk majd meg, mezítláb, a lehető legegyszerűbben. Bár ahogyan elterjedt az eljegyzés híre, egyre többen kérdezgették, mikor ünneplünk egy nagyot együtt? És így, hogy végül az utazás elmarad mert Saci nem repülhet, valószínűleg itthon tartunk egy kisebb szertartást és egy jó nagy bulit majd a közeljövőben.

IGD: Bár még nagyon az elején vagytok, Saci, beszéltetek már a sporttal kapcsolatos terveidről?

Kovács Sarolta: Most egy darabig háttérbe kerül az öttusa, és a legfontosabb a család lesz. De ha majd a gyerek és az én állapotom is megengedi, szeretnék mellett edzeni. Ha most kimarad egy év nekem, az nem baj. Sőt, talán jobban fel is töltődöm! Utána még mindig lesz két évem felkészülni Párizsra. Sok öttusázó lánynak van ma már családja, például aki az olimpián előttem második lett, Ő is Anyuka, és nagyon jó formában volt! Meglátjuk. Úgy lesz jó, ahogyan lesz, szerencsére én már elértem egy olyan álmot, célt az öttusában, amire büszke lehetek.

Tar Bálint: Egy picit önző érv ugyan, de nagyon szeretnék egyszer egy olimpián szurkolni Sacinak. Sajnos Tokióban a pandémia miatt ez nem volt opció, így ezért is remélem, hogy Párizsban összejön majd – de persze Ő érzi majd, hogy mit bír, mit szeretne, én mindenben támogatom. Abban biztos vagyok, hogy a baba pozitív löketet fog adni az egész családnak.

IGD: Mi a helyzet az egyetemmel? Azt mesélted, az olimpiai felkészülés miatt két évig passzív voltál és most jönne a befejezés.

Kovács Sarolta: Igen, májusban lenne az államvizsga, és bár épp akkorra vagyok kiírva, remélem, be tudom majd fejezni. Ráadásul Bálinttal pont egyszerre végeznénk, Ő foci, én öttusa szakedzőként. De jó sok minden vár még ránk addig, például úgy tűnik, hamarosan kertes házba költözünk!

IGD: Izgalmasan hangzik! Székesfehérváron maradtok?

Tar Bálint: Majdnem. Ez még nagyon friss, alá sem írtuk a papírokat, de ha minden jól megy, egy közeli faluban lesz majd az új otthonunk. A családunk is közel lakik, ami fontos nekünk, mert szerencsére szinte minden hétvégén összejárunk. Reméljük, összejön, pont a napokban fog kiderülni!

Kovács Sarolta: Tényleg ilyen ez az év. Annyi minden történik, csak kapkodom a fejem! Az évből már csak két hónap van hátra, kíváncsi vagyok, mi jön még! Egy hónap múlva lesz Bálint születésnapja, Ő imád ünnepelni, az még biztosan nagy esemény lesz.

IGD: Nagyon aktív életet éltek. Hogyan készültök a babára, menjen még az érkezéséig minden, ahogy a csövön kifér, vagy behúzzátok inkább a kéziféket?

Tar Bálint: Nekem most pont rengeteg feladatom van, de igyekszem azért minél több időt Sacival tölteni. Neki most egy kicsit több ideje van. Az edzéseken, versenyeken mindig száz százalékosan odateszi magát és mindent elkövet a siker érdekében, engem is nagyon inspirálva. De látom, hogy amikor annak van az ideje, tud pihenni. Az öttusa rengeteget kivesz fizikálisan az emberből, sok fájdalommal, küzdelemmel jár, így pont jókor jön a babára való felkészülés időszaka.

Kovács Sarolta: Azok közé tartozom, akiknek nem volt könnyű az első trimesztere, rengeteget hánytam, volt olyan két hét, hogy szinte éjjel-nappal. Ez az év összességében, a sérüléssel, a trombózissal, a világversenyekkel, majd utána a sok szerepléssel rengeteget kivett belőlem, így van mit kipihennem a baba érkezéséig. Ráadásul mindenkitől azt a tanácsot kapjuk, hogy addig aludjunk, amíg tudunk! Így igyekszem tényleg lelassulni.

Tar Bálint: Olivérrel, a keresztfiunkkal sokat babázunk mostanában, és én legszívesebben már mindent televásárolnék gyerekcuccokkal! Mostmár nyugodtabban fogok is, hogy megvannak az eredményeink. Nagyon-nagyon várjuk már, hogy itt legyen velünk a kisbabánk! Biztos is, hogy apás szülést szeretnénk, hogy én is ott várhassam majd őt az első pillanatban!

Magzati diagnosztika

Intézetünkben kizárólag FMF (Fetal Medicine Foundation) minősítéssel rendelkező szakemberek végzik az ultrahang vizsgálatokat. Időpont egyeztetéshez kérjük, készítse elő az utolsó ultrahangos vizsgálati leletét. Az ultrahang vizsgálat teljes videó anyaga rögzítésre kerül, melyet egy email-ben küldött kódolt link használatával tud majd elérni és letölteni.

Korai ultrahang »
betöltött 10. terhességi hétig
26 000 Ft
Ikervárandósság esetén fizetendő felár ultrahangos vizsgálataink esetén
Korai ultrahangvizsgálat és Terhesgondozási alkalom esetén felárat nem számítunk fel.
12 000 Ft
Első trimeszteri genetikai ultrahang »
11 - 13. terhességi héten végzendő
42 000 Ft
Második trimeszteri genetikai ultrahang »
18 - 21. terhességi héten végzendő
42 000 Ft
Második trimeszteri genetikai ultrahang preeclampsia kockázatbecsléssel
Dr. Benkő Zsófia FMF diplomás szülész-nőgyógyásszal, a 18 - 21. terhességi héten végezhető
54 000 Ft
Ultrahangos vizsgálat másodvéleményhez
Más intézményben talált, vélhető eltérés esetén, terhességi kortól függetlenül
42 000 Ft
Terhességi ultrahang
38 000 Ft
Terhességi kontroll ultrahang
előző ultrahangtól számított 2 héten belül
28 000 Ft
Babamozi 4D/5D felvétel terhességi ultrahang vizsgálattal »
A legalkalmasabb terhességi kor: 25-35. hét között. A vizsgálatot szakképzett, szülészeti-nőgyógyászati szonográfus végzi.
Az ár tartalmazza a terhességi ultrahangot, írásos leletet, nyomtatott fotót, és a videóanyagot.
42 000 Ft
Magzati szívultrahang vizsgálat »
betöltött 20. terhességi héttől
42 000 Ft
Magzati szívultrahang kontroll
32 000 Ft
Genetikai ultrahang + magzati szívultrahang szűrővizsgálat
intézetünkben terhesgondozásban résztvevő kismamák részére, Dr. Lintner Balázs szülész-nőgyógyász »
59 000 Ft

A kombinált teszt Fetal Medicine Foundation (FMF) rendszerű kiterjesztett genetikai szűrővizsgálat, melyet a terhesség 11-13. hetében végzünk, ultrahangvizsgálat és vérvizsgálat kombinációjával. Down-szindróma és egyéb gyakori szindrómák szűrése.

Kombinált teszt »
11-13. terhességi héten végezhető, eredmény 1,5-2 óra alatt
59 000 Ft
Kombinált teszt ikerterhesség esetén
71 000 Ft
Szuperior Kombinált teszt-csomag»
Kombinált szűrés kiterjesztve első trimeszteri terhességi toxémia (preeclampsia) szűréssel
csak egyes terhesség esetén kérhető, 11-13. terhességi héten végezhető
71 000 Ft
Preeclampsia konzultáció
15 000 Ft

Az iGen NIPT szűrésekkel ön a lehető legnagyobb biztonságban tudhatja születendő gyermeke egészségét. Bármely NIPT tesztünket is választja, a 99% feletti megbízhatóságon kívül komplex szolgáltatásra számíthat, sosem “csak” egy anyai vérteszt elvégzésére. Klinikai genetikusok, saját citogenetikai laborháttér és a legkiválóbb magzati diagnosztikus orvosok várják intézményünkben. Esetlegesen pozitív teszt eredmény esetén kedvezményes, vagy ingyenes invazív megerősítő vizsgálatot biztosítunk a választott teszt-típustól függően.

Legújabb és  legmodernebb NIPT tesztünk, a Trisomy Teszt COMPLETE a baba teljes genetikai állományát vizsgálja. A teszt kimutatja az összes kromoszóma számbeli eltérésének, valamint 100 feletti mikrodeléciós és mikroduplikációs szindrómának a kockázatát.

iGen NIPT TRISOMY TESZTEK » Kiváló európai NIPT tesztek minden igényre
11-19. terhességi héten végezhető tesztek, eredmény 5-7 munkanap a külföldi laborba érkezéstől
Trisomy Teszt ALAP
129 000 Ft
Trisomy Teszt XY
149 000 Ft
Trisomy Teszt COMPLETE
229 000 Ft
Trisomy Teszt SUPER
Trisomy Complete + szülői SMA + szülői cisztás fibrózis hordozóságszűrés együttesen,11-13. terhességi héten végezhető
288 000 Ft
iGen NIPT NIFTY TESZTEK » Több mint 11 millió elvégzett vizsgálat világszerte
10-19. terhességi héten végezhető tesztek, eredmény 5-7 munkanap a külföldi laborba érkezéstől
NIFTY-pro teszt
225 000 Ft
NIFTY-pro Iker teszt
Az ár mindkét magzat vizsgálatát magában foglalja, összesen 98 rendellenesség szűrésére. A teszt a négy nemi kromoszómaeltérést nem vizsgálja.
225 000 Ft
iGen NIPT kiegészítő szülői hordozóságszűrések » Örökíthető betegségek szűrése
Bármely NIPT teszthez kérhető szülői szűrések, 13. betöltött terhességi hétig végezhetők, eredmény 12-15 munkanap. Az árak az anya pozitív eredménye esetén az apa vizsgálatát is tartalmazzák.
SMA szülői hordozóságszűrés
30 000 Ft
Cisztás fibrózis szülői hordozóságszűrés
45 000 Ft
iGen NIPT + Kombinált teszt» Kedvezményes csomagajánlat
iGen NIPT Trisomy Complete/Super/Nifty-pro teszt és Kombinált teszt Centrumunkban történő együttes elvégzése esetén
17 000 Ft kedvezmény
iGen GENESAFE de Novo » Gén-szintű, újonnan kialakuló eltérések szűrésére
44 monogénes betegség prenatális szűrése, 10-18. terhességi héten végezhető, eredmény 10-15 munkanap
GeneSafe teszt
259 000 Ft
Genetikai tanácsadás klinikai genetikus szakorvossal »
Genetikai tanácsadás »

klinikai genetikussal: Dr. Tankó Lenke » | Dr. Varga Norbert »

32 000 Ft
A diagnosztikus értékű magzati kromoszóma vizsgálatokat méhlepényből vagy magzatvízből végezzük abban az esetben ha a kombinált szűrés, a NIPT teszt vagy a genetikai ultrahang ezt indokolttá teszi.
Méhlepény biopszia (CVS) »
eredmény egy hét alatt
180 000 Ft
Méhlepény biopszia (CVS) ikerterhesség esetén
285 000 Ft
Méhlepény biopszia (CVS) kombinált tesztet követően
intézetünkben elvégzett kombinált szűrőteszt esetén
165 000 Ft
Magzatvíz vizsgálat (AC, amniocentézis) »
eredmény három hét alatt
180 000 Ft
Magzatvíz vizsgálat (AC, amniocentézis) ikerterhesség esetén
285 000 Ft
Magzatvíz vizsgálat (AC, amniocentézis) kombinált tesztet követően
intézetünkben elvégzett kombinált szűrőteszt esetén
165 000 Ft
Prenatalis mintavétel
molekuláris genetikai vizsgálatokhoz
42 000 Ft
Prenatalis mintavétel ikerterhesség esetén
molekuláris genetikai vizsgálatokhoz
54 000 Ft
Prenatalis SNP array
magzatonként
260 000 Ft

A terhesség alatt terhességi cukorbetegség alakulhat ki a kismamák egy részénél, amely állapot a legtöbb esetben csak a várandósság idejére korlátozódik. Centrumunkban diabetológus és dietetikus szakemberek segítenek Önnek a terhességi cukorbetegség kezelésében.

Terhességi diabetológia szakorvosi gondozási csomag»

Az első cukorterhelés pozitív eredményétől, vagy fennálló cukorbetegség esetén folyamatos
telefonos konzultációk a szülésig.
55 000 Ft

Abban az esetben, ha a kismama korábban meddőség miatt – például ismétlődő vetélés esetén – immunológiai kezelésben részesült, akkor a várandósság alatt ezen a szakrendelésen történik a szükséges gyógyszeres terápia beállítása.

Terhességi immunológia szakorvosi konzultáció Dr. Végh Judit vezető immunológus szakorvossal
személyes vagy online konzultáció
42 000 Ft
Terhességi immunológia szakorvosi kontroll konzultáció Dr. Végh Judit vezető immunológus szakorvossal
személyes vagy online konzultáció
32 000 Ft
Terhességi immunológia szakorvosi konzultáció
személyes vagy online konzultáció
32 000 Ft
Terhességi immunológia szakorvosi kontroll konzultáció
személyes vagy online konzultáció
27 000 Ft

Minden olyan vizsgálat, amelyre a várandósság alatt szükség lehet: terhesgondozás szolgáltatásunk keretében nyomon követjük a magzat fejlődését, biztosítjuk a rendellenességek, veszélyeztetettségek és lehetséges szövődmények megelőzését.

Terhesgondozásunk a kötelezően előírt vizsgálatokon felül számos extra szolgáltatással kiegészülve várja a leendő szülőket!

Terhesgondozás ALAP csomag
490 000 Ft
Terhesgondozás ALAP ikerterhességi csomag
490 000 Ft
Terhesgondozás PRÉMIUM csomag
850 000 Ft
Terhesgondozás PRÉMIUM ikerterhességi csomag
780 000 Ft
TERHESGONDOZÁSI CSOMAGOK ÁRAI TRIMESZTERENKÉNT
EGYES VÁRANDÓSSÁG
Terhesgondozás - ALAP csomag Első trimeszteri részlete
180 000 Ft
Terhesgondozás - ALAP csomag Második trimeszteri részlete
120 000 Ft
Terhesgondozás - ALAP csomag Harmadik trimeszteri részlete
190 000 Ft
Terhesgondozás - PRÉMIUM csomag Első trimeszteri részlete»
420 000 Ft
Terhesgondozás - PRÉMIUM csomag Második trimeszteri részlete»
180 000 Ft
Terhesgondozás - PRÉMIUM csomag Harmadik trimeszteri részlete
250 000 Ft
IKERVÁRANDÓSSÁG
Terhesgondozás - ALAP ikerterhességi csomag Első trimeszteri részlete
190 000 Ft
Terhesgondozás - ALAP ikerterhességi csomag Második trimeszteri részlete
130 000 Ft
Terhesgondozás - ALAP ikerterhességi csomag Harmadik trimeszteri részlete
170 000 Ft
Terhesgondozás - PRÉMIUM ikerterhességi csomag Első trimeszteri részlete
330 000 Ft
Terhesgondozás - PRÉMIUM ikerterhességi csomag Második trimeszteri részlete
220 000 Ft
Terhesgondozás - PRÉMIUM ikerterhességi csomag Harmadik trimeszteri részlete
230 000 Ft
KIEGÉSZÍTŐ LEHETŐSÉGEK
Terhességi diabetológia szakorvosi gondozási csomag»

Az első cukorterhelés pozitív eredményétől, vagy fennálló cukorbetegség esetén folyamatos
telefonos konzultációk a szülésig.
55 000 Ft
Terhesgondozás egy alkalom
38 000 Ft
Magzati szívhangmonitorozás (CTG vizsgálat) »
kedvezményes ár, csomagos pácienseinknek. Hétfő 12:00-15:00, keddtől péntekig 8:00-15:00 óráig
14 000 Ft
Gyermekurológiai konzultáció várandós kismamáknak »
11 000 Ft
Csecsemőellátási/neonatológusi orvosi tanácsadás várandósoknak»
Tudatosan felkészülni a kisbaba érkezésére, egészség-prevencio
32 000 Ft

Tudatosan felkészülni a kisbaba érkezésére, egészség-prevencio

32 000 Ft
A kinesio tape várandós kismamáknak is ajánlott, ugyanis serkenti a test fájdalomcsillapító folyamatát, valamint tehermentesít, és segíti az izomfunkciót, támogatja a vénákat, tartja az ízületeket.
Kinesio tape - első alkalom »
egy terület
6 000 Ft
Kinesio tape - kontroll ragasztás
5 500 Ft
Kinesio tape - plusz terület (/db)
3 000 Ft
Kinesio tape 5 alkalmas ragasztás bérlet
alkalmanként egy területre vonatkozik
24 000 Ft
Go to Top