Vízparton a babával

Még mindig javában tart a főszezon! Mire érdemes figyelni, hogyan strandoljunk a babával? Az első pancsoló élményt már félévesen átélheti a baba. A természetes vizekben, a tengerben és a babaúszókban is önfeledten fürödhet a pici.

Mindegyiknek megvan a maga előnye, a természetes vizekben nincs fertőzésveszély, a babaúszókban pedig nagyobb a biztonság. Egy biztos, mindig felügyeljük a kicsit, és felnőttként lehetőleg ne használjuk fürdőzéshez a gyerekmedencét!

Ha először találkozik a baba a vízzel

Első alkalommal mindig a karunkban vigyük be a vízbe a picit, hogy biztonságban érezze magát. A víz felfedezésére, megszokására időt kell hagyni a babának, akkor sem szabad feladni a vízzel való barátkozást, ha a kicsi kezdetben pityereg. Higgyük el, miután összebarátkozott a vízzel, a pancsolás a legjobb szórakozások egyike lesz.

Ha már tud ülni, akkor használjuk a becsücsülős úszógumit, 1 éves kortól pedig megtaníthatjuk a karúszó használatára. A hagyományos úszógumit 2-3 évesen már használhatják a gyerekek, de ne feledjük, ez kevésbé biztonságos, mivel ebből könnyebben kieshet a gyerkőc.

Ügyeljünk a bőrvédelemre 

A picik bőre különösen érzékeny, mindig magas faktorszámú, lehetőleg illat- és színezékanyag-mentes termékeket válasszunk, hogy hosszú ideig biztosítsuk a védelmet és elkerüljük az allergiás reakciókat. A kritikus órákban, délelőtt 11 és délután 15 óra között vonuljunk a babával az árnyékba. A kisgyermekek fejét árnyékoljuk sapkával, napernyővel, a szem védelméről gondoskodhatunk megfelelő UV-védelemmel ellátott napszemüvegekkel. A váltóruhát és papucsot se felejtsük otthon, így elkerülhetjük a gombás fertőzéseket.

Mire lehet szüksége a babának a strandon?

A következő dolgokat vigyük magunkkal: sima pelenka, úszópelus, popsitörlő, popsikrém, naptej, kissapka, váltóruha, törülköző, kispléd, nyáladzókendő, játékok, folyadék, ennivaló, napernyő vagy strandsátor.

Vélemény, hozzászólás?