Inkontinencia

Inkontinencia kezelése intimlézerrel

A spontán hüvelyi szülést követően köhögésre vagy tüsszentésre jelentkező úgynevezett stressz inkontinencia alakulhat ki. Ennek oka, hogy a szülés ideje alatt a gátizomzat rendkívüli mértékben megnyúlik, később azonban nem minden esetben húzódik össze ismét a kellő mértékben. Emiatt a hüvelyen belül tapasztalható húgyhólyagsérv jelentkezhet, és ennek következményeként fog megjelenni idővel a stressz inkontinencia. Ezt az állapotot kezeljük nagyon egyszerűen, alkalmanként mindössze húszperces lézeres beavatkozással.

A lézeres inkontinencia kezelés egy nem sebészi, minimálisan invazív eljárás a stressz inkontinencia enyhe, közepes és súlyos eseteinek a kezelésére.

Lényege, hogy a hüvelyfal és a kollagénben dús medencei szalagrendszer feszesítésével támasztja meg a hólyag alapot, és szünteti meg az inkontinenciát. A nem hámlasztó szén-dioxid lézersugár a hüvelycsatorna szövetét a hüvelynyálkahártya károsodása nélkül melegíti fel. A termikus hatásra a húgycsőnyílás és az elülső hüvelyfal területén a kollagén újrarendeződését és új kollagén szintézisét váltja ki. Az újonnan képződő kollagén a medence szalagrendszerének a feszítését idézi elő. Ez támasztja meg a hólyagalapot, és szünteti meg az inkontinenciát.

Az esetek döntő többségében mindössze két kezelés hatására a hólyagsérv megszűnik, a panaszok eltűnnek.

Ha azonban a a kontroll vizsgálaton azt tapasztaljuk, hogy a két kezelés nem bizonyulna elegendőnek , akkor további – díjmentes – intimlézeres kezelést alkalmazunk  a megfelelő hatás elérése érdekében. Célunk, hogy minden páciensünk elégedett legyen a kezelés során elért ereményekkel.

Hogyan hat a lézeres inkontinencia kezelés?

Lézeres kezeléseinket a jelenleg elérhető legmodernebb szén-dioxid lézer technológiával végezzük.

Hatásmechanizmusa, hogy a kötőszöveti rétegeket – a felette elhelyezkedő hámszövet kihagyásával – felmelegíti, ezzel pedig beindítja a kötőszövetek vastagodásához szükséges regenerációs folyamatokat. A kollagénrostok területére új kötőszöveti sejtek érkeznek, a rostok között pedig új kapcsolatok alakulnak ki. Ez annak köszönhető, hogy a lézersugarak közvetlenül a kollagénrostokra hatnak.

A kezelések fájdalommentesek, érzőideg-végződések ugyanis csak a hüvely hámjában találhatóak, a lézerfényt elnyelő kötőszövetben azonban nem – ezért nincs szükség semmiféle érzéstelenítésre sem a kezelés során.

Ön összesen csak egy kis melegséget fog érezni a kezelések alatt, ez azonban nem kellemetlenebb, mint egy átlagos rutin nőgyógyászati vizsgálat.

A klinikánkon alkalmazott lézeres eljárással a stressz inkontinencia, a túlságosan tág hüvely és a hüvelyszárazság is egyaránt kezelhető, mindemellett – a sötét színű pigmentációt megszüntetve – a kisajkak és a hüvelybemenet általános fiatalítását is el tudjuk végezni.

A lézeres inkontinencia kezelés előnyei

Az intimlézeres kezelés nem igényel vágást és varratot, és nem jár együtt hámsérüléssel vagy vérzéssel. Nem igényel műtéti előkészületeket vagy utókezelést.  Biztonságos, gyors és páciensbarát megoldás, mellyel elkerülhetők a hagyományos sebészeti eljárásokkal járó nemkívánatos komplikációk.

A beavatkozás után a páciens azonnal folytathatja a mindennapi tevékenységét. A lábadozási idő rendkívül rövid. A lábadozás ideje alatt nincs szükség fájdalomcsillapítóra, vagy antibiotikumos kezelésre.

A lézeres inkontinencia kezelés metszés nélküli, gyakorlatilag fájdalmatlan eljárás.

Mennyire eredményes a lézeres inkontinencia kezelés?

A lézeres inkontinencia kezelés után az enyhe és közepes inkontinenciában szenvedő páciensek csaknem teljesen meggyógyultak, a súlyos inkontinenciában szenvedő pácienseknél pedig az életminőségben mérhető igen jelentős javulást sikerült elérni.

A kezelés hatásosságát klinikai tanulmányok bizonyítják. A kezelések után minden inkontinencia mérési paraméter javult. Mellékhatással egyetlen tanulmány során sem találkoztak.

Hogyan zajlik a lézeres inkontinencia kezelés?

Tekintse meg a kezelést ismertető videóanimációt!

Mi történik a hüvelyben a lézeres inkontinencia kezelés során?

A lézerfény felmelegíti a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszövetet. Az inkontinencia kelezése során ezt a hatást egy kilencven fokban elfordított, aranyból készült tükröt tartalmazó lézerfej használatával érjük el. A lézerfej megfelelő beállítását követően a lézersugarak a tükörről felfelé, a mellső hüvelyfalra – vagyis épp a húgyhólyagalapot alátámasztó kötőszöveti rétegekre – vetülnek. A kötőszöveti sejtek – a lézert a hüvely mélyebb területei felől 3-5 milliméterenként a hüvelybemenet felé mozgatva – a hüvely teljes hosszában kapcsolatba kerülnek a jelentős impulzusterhelést kiváltó lézerfénnyel.

A gyors egymásutánban érkező lézersugarak által kiváltott hőhatás következményeként steril gyulladás jön létre a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszövetben. A gyulladás hatására – a szervezet szöveti regenerációs folyamatának részeként – új kötőszöveti sejtek áramlanak ezekre a területekre.

A hüvelyi kötőszövet ennek eredményeként kicserélődik, egyben meg is erősödik – vastagságában csaknem a kétszeresére nő a spontán hüvelyi szülést követő állapothoz képest. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az addigi húgyhólyagsérvet most már megfelelően alátámasztó – és ezzel a sérvet megszüntető – kötőszöveti gerenda jön létre. A húgyhólyagsérv súlyosságától függően három vagy több ilyen „gerendát” is létrehozunk, nem egy, hanem több kezelés alatt.

A lézeres kezelés kötőszövet-erősítő hatását egyértelműen igazolják a szövettani vizsgálatok, a stressz inkontinencia pedig már az első kezelést követően is azonnal és lényegesen javulni kezd.

Mennyibe kerül a lézeres inkontinencia kezelés?

Az inkontinencia kezelések áráról árlistánkból tájékozódhat. A kezelés előtt szakorvosi konzultáció szükséges, melynek díja 20.000 Ft. A kezelés megrendelése esetén a konzultáció díja a vizsgálat árába beszámításra kerül.