A hagyományos és az FRV 3D ultrahang felvétel összehasonlítása

Babamozi – 4D és 5D ultrahang

Minden leendő szülőnek hihetetlen élményt ad, ha betekintést nyerhet születendő kisbabájának születés előtti életébe. A négydimenziós ultrahangvizsgálatok – a babamozi – segítségével egy rövid ideig pillanatról pillanatra követhetjük magzatunk mozgásait, és akár még az arckifejezéseit is felfedezhetjük. A vizsgálatról készülő mozgókép DVD-n vagy pendrive-on kerül rögzítésre, így később otthon is megnézhetjük, vagy megmutathatjuk családunknak, ismerőseinknek.

Bejelentkezés

A babamozi szolgáltatásunk az alábbi napokon áll a kismamák rendelkezésére:

  • szerda 8:30-16:00
  • péntek 8:30-16:00

2019. október 19-én és 2019. november 16-án szombaton szülésfelkészítő tanfolyamot tartunk, ezeken a napokon a babamozi szolgáltatásunk is elérhető lesz!

A babamozi ára alkalmanként 18.000 Ft. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Centrumunk pendrive-ra rögzítés választása esetén az általunk biztosított új pendrive-ra írja ki a videót, melynek felára 2.500 Ft. Az írható DVD árát az alapár tartalmazza.

Helyszín: Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum

1125 Budapest, Zalatnai utca 2. (Térkép)

Azonnali online időpontfoglalás

Foglalás esetén kérjük figyeljen a következőkre:

A babamozihoz a 25-35. terhességi hét közötti periódus az ideális időszak.

Telefonos bejelentkezéshez kérjük hívja az alábbi telefonszámot:

+36 1 580 8600

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Centrumunkban a BABAMOZI szolgáltatást névre szóló ajándékutalvány formájában is megvásárolhatja. Ehhez kérjük küldjön emailt az iroda@gendiagnosztika.hu emailcímünkre, amelyben megadja az utalvány kedvezményezettjének nevét, a számlázási nevet és címet. Válaszul elküldjük Önnek az ajándékutalványról szóló számlánkat, amelyet átutalással egyenlíthet ki. Az összeg beérkezése után a megvásárolt vouchert emailben küldjük el Önnek, amely kinyomtatva használható fel fizetéskor.

Hogyan készül a babamozi?

A modern ultrahangkészülékeink – a hagyományos kétdimenziós (2D) vizsgálatok mellett – ma már egyaránt képesek a három (3D), négy (4D) illetve ötdimenziós (5D ultrahang) képalkotásra is.

A két és a háromdimenziós vizsgálatok között az a különbség, hogy míg a hagyományos kétdimenziós vizsgálatok metszeti képeket mutatnak, addig a háromdimenziós technika során nem egy-egy síkot, hanem a síkok sorozatát dolgozza fel a készülék. A számítógép ezekből a síkokból alkot aztán egy háromdimenziós térben elhelyezett képet.
A négydimenziós – más néven valós idejű, háromdimenziós ultrahang, népszerűbb nevén babamozi – pedig azt jelenti, hogy a három dimenzióban megjelenített síkokat immár mozgásban is láthatjuk. A negyedik dimenzió itt maga az idő – ezzel a módszerrel egy másodpercenként többször is frissített mozgóképet kapunk. A négydimenziós ultrahanggal tehát valós időben, időbeli csúszások nélkül láthatjuk a baba mozgását, testhelyzetét és akár az arckifejezését is.

Az alábbi videóból minden lényeges kérdésre választ kaphat a babamozival kapcsolatban.

Az 5D ultrahang berendezés – megfelelő, háromdimenziós megjelenítésre képes TV-készülékre kapcsolva, alkalmas szemüveggel – a magzatot térhatásban is láthatóvá teszi, élethű nézetben.

Legújabb ultrahang berendezésünk képes FRV (Feto Realistic View – fotorealisztikus magzati kép) minőségben, élethű árnyékolásokkal képes megjeleníteni az ultrahangos képet, amely páratlan látványt nyújtva enged betekintést a méhen belül fejlődő magzat életébe.

FRV 3D ultrahang felvétel

FRV 3D ultrahang felvétel

Zavarja-e a magzatot az ultrahang?

Arról nincsenek adatok, hogy a magzatot zavarná az ultrahangvizsgálat. A magzati reakciókból annyi azért sejthető, hogy a babák észlelik a vizsgálat tényét. Az ultrahangos szakorvosok éppen ezért általában nem végeznek 30 percnél hosszabb három-, illetve négydimenziós vizsgálatot. (A kétféle vizsgálatot ugyanazzal az eszközzel végzik, a váltáshoz mindössze a beérkező adatok megjelenítési módjának átkapcsolására van szükség.)

A babamozi nem terhességi ultrahang vizsgálat!

A kötelező, diagnosztikai célú terhesség alatti ultrahang vizsgálatok kétdimenziósak. A kétdimenziós vizsgálatok emiatt sosem helyettesíthetőek a három- vagy négydimenziós ultrahangvizsgálatokkal, így a babamozival sem.

Melyik időszak a legalkalmasabb a babamozira?

A babamozi felvételeinek elkészítéséhez ultrahangos vizsgálatra a 25-35. terhességi hét közötti periódus az ideális időszak. Ekkor ugyanis már formásabb a baba, de még nem túl vastag a hasfal és van elég magzatvíz is.

Szakember kezeli az ultrahang készüléket?

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum babamozi szolgáltatását felsőfokú képalkotó diagnosztikai analitikus végzettséggel rendelkező, gyakorlott szakember végzi.

Kiírathatom-e DVD-re a babamozi során látottakat?

Természetesen igen: a képernyőn látható magzati képekről színes, nyomtatott képeket adunk, a mozgóképet pedig DVD-re rögzítve adjuk oda a szülőknek. Az írható DVD árát a babamozi szolgáltatás alapára tartalmazza.

Kiírathatom-e pendrive-ra a babamozi során látottakat?

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Centrumunk pendrive-ra rögzítés választása esetén kizárólag az általunk biztosított új, üres, biztonságos pendrive-ra írja ki a videót, melynek felára 2.500 Ft.