Hüvelyszárazság kezelése

Hüvelyszárazság kezelése intimlézerrel

A menopauzával járó hormonális változások hatására a hüvelyfal elvékonyodik, amivel sajnos együtt jár a gyakori viszkető, égető érzés, a hüvelyszárazság, a szexuális aktus közben érzett fájdalom, a sérülékenységből következő ismétlődő fertőzések és vérzések.

Az együttlétek fájdalmassá válnak, a hüvely nyálkahártyája ilyenkor ugyanis folyamatosan váladékot termel, illetve berepedezik. A váladék összetétele kedvez a különféle baktériumfajok elszaporodásának, ami idővel egy állandósult gyulladásos állapotot eredményez. Ezt szüntetjük meg a lézeres hüvelyszárazság kezeléssel, amely megerősíti a hüvelyhám alatt található kötőszövetet: ez teszi aztán lehetővé, hogy a kezeléseket követően már ne repedezzen be a hüvelyfal úgy, mint azelőtt. A kezelések hatására – több alkalom után – megszűnik a hüvely folyamatos gyulladt állapota, illetve a hüvely berepedezettsége, ezzel együtt pedig már az első kezelést követően csökken, illetve teljesen el is múlik az együttlétek alatt korábban érzett fájdalom.

A változókori hüvelyproblémák kezelésére kifejlesztett innovatív, fototermikus szén-dioxid lézer jóval hatékonyabb, mint a korábbi, szintén ennek az állapotnak a kezelésére szolgáló lézeres eljárások.

A lézeres hüvelyszárazság kezelés hatására a hüvelyfal visszanyeri eredeti anatómiáját és működését, újra rugalmassá válik, ezáltal megszűnnek a panaszok, újra élvezhetők és fájdalommentesek lesznek a szexuális együttlétek.

A kezelés egyszerű, hatásos, gyors és biztonságos, emellett feleslegéssé teszi a szokásos hosszú távú hormonkezelést.

A lézeres hüvelyszárazság kezelés előnyei

A lézeres hüvelyszárazság kezelés hormonmentes, mellékhatásokkal nem járó kezelés.

  • Minimálisan invazív, nincs vágás és varrat, nincs hámsérülés vagy vérzés
  • Visszaállítja a hüvelynyálkahártya eredeti működését
  • Nincs szükség érzéstelenítésre
  • Biztonságos
  • Ambulánsan elvégezhető, a kezelés mindössze perceket vesz igénybe
  • A kezelés után a páciens azonnal folytathatja a mindennapi tevékenységét.

Hogyan hat a lézeres hüvelyszárazság kezelés?

Klinikánkon a jelenleg elérhető legújabb módszerrel kezeljük a hüvelyszárazságot: a módszer alapja a lézerfény által kiváltott hőhatás, amely anatómiai és fiziológiai regenerációt indukál a hüvelyfal szöveteiben.

A szén-dioxid lézerrel végzett kezelés lényege, hogy a lézersugarak – a hámszövet kihagyásával – felmelegítik a hüvelycsatorna kötőszöveti rétegeit, ami serkenti az ottani kollagénképződést és javítja a sejtközötti állomány összetételét. A területre új kötőszöveti sejtek érkeznek, egyben a kollagénrostok közötti keresztkötések is megerősödnek. Mindezek mellett az új erek képződése és a hüvelyfal felszínének regenerálódása is beindul. A folyamatok eredményeképpen megvastagszik a hüvelyfal, visszaáll a szövetek normális vérellátása, ezzel együtt megszűnnek a hüvelyszárazság kellemetlen tünetei.

A kezelések teljesen fájdalommentesek, érzőideg-végződések ugyanis csak a hüvely hámjában találhatóak, a lézerfényt elnyelő kötőszövetben nem. Ennek köszönhetően érzéstelenítésre sincs szükség a kezelések során.

Ön összesen csak egy kis melegséget fog érezni a kezelések alatt, ez azonban nem kellemetlenebb, mint egy átlagos rutin nőgyógyászati vizsgálat. A klinikánkon alkalmazott lézeres eljárással a stressz inkontinencia, a túlságosan tág hüvely és a hüvelyszárazság is egyaránt kezelhető, mindemellett – a sötét színű pigmentációt megszüntetve – a kisajkak és a hüvelybemenet általános fiatalítását is el tudjuk végezni.

Mennyibe kerül a lézeres hüvelyszárazság kezelés?

A lézeres hüvelyszárazság kezelések áráról árlistánkból tájékozódhat. A kezelés előtt szakorvosi konzultáció szükséges, melynek díja 20.000 Ft. A kezelés megrendelése esetén a konzultáció díja a vizsgálat árába beszámításra kerül.

Intimlézeres kezelés kapcsolatfelvétel

Kedves Látogatónk!

Az intimlézeres kezelés a lézerberendezés cseréje miatt átmenetileg szünetel. Ha érdeklődik intimlézeres kezeléseink iránt, kérjük töltse ki az alábbi előregisztrációs űrlapot! Munkatársunk megkeresi Önt a megadott elérhetőségei egyikén, amint a kezelés ismét elérhetővé válik Centrumunkban, és segít Önnek alkalmas időpontot találni.

Megnyugtatása végett jelezzük, hogy az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár, nem tekintendő megrendelésnek. Együttműködését köszönjük, üdvözlettel:

Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum

Teljes név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet: