Pályázatok

Kedvezményezett:
Istenhegyi Géndiagnosztika Orvosi Centrum Kft.
1031 Bp., Drótos u. 1.

Megvalósulás helye:
1125 Budapest, Zalatnai utca 2

Közreműködő szervezet:
Magyar Gazdaságfejlesztési Zrt. 1139 Bp, Váci út 83.

Betegségekre hajlamosító DNS szekvencia variációk kimutatása a daganatos betegségek megelőzése, korai diagnózisa és az egyénre szabott kezelés jobb megítélése céljából. (KMR_12-1-2012-0125)

Jelen projekt keretében egy rutinszerűen használható eljárás kifejlesztésére kerül sor, mely a daganatos megbetegedésekre hajlamosító genetikai eltérések kimutatására szolgál. Kiemelten vizsgáljuk a tüdő-, vastagbél-, a prosztata- és emlőrák hajlamosító szekvencia variánsokat, de keressük az egyéb betegségekre hajlamosító génelváltozásokat is.

A projekt keretében a laboratórium eszközállományának bővítésére is sor kerül.

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

uj-szechenyi-terv
MM_logo_magyar_cmyk


Innovációs fejlesztés az Istenhegyi Géndiagnosztika Kft-nél (KMOP-1.1.4-11/B-2011-0067)

A projekt keretében beszerzésre került egy DX-62010 DS2 típusú ELISA automata, egy AmpliSpeed ASC200D típusú egysejt PCR készülék, egy Hettich Rotina 380R típusú hűthető centrifuga és egy Medison SonoAce R7 típusú ultrahang készülék. A pályázat keretében beszerzett eszközökre alapozva kiterjesztettük preimplantációs genetikai vizsgálataink körét a PCR alapú diagnosztikát igénylő betegségekre is. A PCR alapú PGD monogénes betegségben szenvedő szülőpároknak jelent segítséget, a módszerrel lehetővé válik a lombikprogram során megtermékenyített embriók beültetés előtti vizsgálata, és a szülőknél előforduló genetikai hibát nem hordozó embriók kiválasztása.


Prosztatarák-specifikus genetikai vérteszt (PROSSPEGA) és komplex diagnosztikai eljárás kifejlesztése az Istenhegyi Géndiagnosztika Kft-nél (KMOP-1.1.4-09-2010-0121)

A projekt keretében továbbfejlesztettük technológiai hátterünket egy Roche-454 GS Junior szekvenátor készülék beszerzésével, melyre alapozva egy prosztatarák-szűrésre alkalmas genetikai vérteszt kidolgozását céloztuk meg. A fejlesztés célja a prosztatarák szűrés modernizálása, a hagyományos PSA tesztnél érzékenyebb, nukleinsav detektáláson alapuló szűrővizsgálat kifejlesztése.


Eclipse 80i kutatómikroszkóp alapú kromoszóma analizáló rendszer beszerzése az Istenhegyi Géndiagnosztika Orvosi Centrum Kft-nél (KMOP-1.2.1-09/A/2-2010-0035)

A projekt keretében egy Nikon Eclipse 80i kutatómikroszkóp 100W átesőfényű megvilágítással, 10x Plan és 100x Plan fluor objektívekkel, továbbá trinokuláris tubussal, digitális kamerával és kromoszóma analizáló szoftverrel, számítógéppel került beszerzésre.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.


LightCycler 2.0 Instrument beszerzése az Istenhegyi Géndiagnosztika Orvosi Centrum Kft-nél (KMOP-1.2.1-09/A-2009-0522)

A projekt keretében egy LightCycler 2.0 készüléket szereztünk be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.


Technológiai fejlesztés az Istenhegyi Géndiagnosztika Orvosi Centrum Kft-nél (KMOP-1.2.1-08/A-2008-0239)

A projekt keretében modernizáltuk technológiai hátterünket egy ultrahang-diagnosztikai készülék, a hozzá való Convex, Endocavital, Linear fejek, valamint egy monitor beszerzésével.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A pályázatokat készítette: Forrás Centrum Kft. – sikerdíjas pályázatírás