Nemzetközi együttműködés a digitális tudásért az egészségügyben – Erasmus+ DIGIMED

Partnerek

Események

Galéria

Mit jelent és mi a célja az Erasmus+ DIGIMED programjának?

A projekt fő célja a digitális átalakulás elősegítése az egészségügy valamennyi ágazatában. A következő évekre a Horizont Európa és az Európai Bizottság más típusú finanszírozásai által meghatározott felhívások azt mutatják, hogy a digitális szféra bevonásával nagy változás következik be az egészségügyi ágazatban.

A digitalizáció az egészségügyben javítani fogja az orvostechnikai eszközök innovációját, az adatgyűjtést és azok végrehajtását. Ezen túlmenően a világjárvány számos projektet ösztönzött a személyre szabott orvoslás területén, és megmutatta, hogy mennyire fontos a több egészségügyi ágazat, az IT és a betegek jólétének bevonása.

A projektben részt vevő európai országok  – esetünkben szlovák, bolgár és magyar laboratóriumok – összefogásában nemzetközi tudásmegosztás, valamit jelentős helyi edukációs tevékenység történt és zajlik a mai napig. Ennek keretében az egyes országok szakértői tudományos konferenciákon vesznek részt egymás országaiban, valamint számos egyetem és iskola bevonása valósult meg, a digitális egészségügyi tudás növelése érdekében.

Az Istenhegyi Géndiagnosztika rendkívül büszke rá, hogy a program tagja lehetett 2023-2024-ben és célunk a projektben való további részvétel a jövőben is.

Megosztás

Rólunk

Go to Top