Lézeres horkolásgátló műtét

Nyitvatartási idő

Hétfő: 08:00 – 18:30
Kedd: 08:00 – 18:30
Szerda: 08:00 – 18:30
Csütörtök: 08:00 – 18:30
Péntek: 08:00 – 16:30

Bejelentkezés

Attól függően, hogy mi okozza a horkolást, többféle lehetőség is kínálkozik a kellemetlenség megszüntetésére. Az egyik módszer a lézeres kezelés, ami azokban az esetekben jöhet szóba, ha Önnél a túl nagyméretű nyelvcsap, illetve a laza, tónustalan lágyszájpad a horkolás fő kiváltó oka. A lézeres kezelés ezekben az esetekben igen hatékony, a horkolást elmulasztó, de legalábbis jelentősen csökkentő megoldás lehet.

Ha Ön régóta és hangosan horkol éjszakánként – és nem egyedül él – akkor feltehetően megpróbált már olyan megoldást keresni, amellyel egyszerűen megszüntethető lenne ez a probléma. Ahhoz, hogy megértsük, mikor milyen kezelési módszer jelenthet tartós és hatékony megoldást, tisztában kell lennünk a horkolás pontos kiváltó okaival.

A horkolást kiváltó légúti akadály egyaránt jelen lehet az orrban, a garatban vagy a gégében. Ha az Ön panaszai az orrüregek szűkületei miatt alakultak ki, akkor ez – a pontos kiváltó októl függően – műtéti úton rendezhető, például orrsövényműtéttel (ha a horkolás orrsövényferdülés miatt jelent meg.) Ugyancsak egy lehetséges megoldás lehet a rádiófrekvenciás eszközzel végzett beavatkozás, ha Önnek orrkagylóduzzanata van. Orrpolipózis esetén – értelemszerűen – az orrpolipok eltávolítása válhat szükségessé. Allergiás folyamatok is befolyásolhatják a szabad orrlégzést.

A garat esetében kétféle probléma alakul ki a leggyakrabban, amely aztán rendszeres horkoláshoz vezet. Az egyik a nyelvcsap – latin/angol szóval az uvula – megnagyobbodása, a másik pedig a laza és nagymértékben hátranyúló szájpad (angol kifejezéssel soft palate). Az első esetben a fő cél a nyelvcsap megkisebbítése, a második esetben pedig a lágyszájpad méretét kell csökkenteni.

Mindkét garatprobléma megszüntetésére kiválóan alkalmas módszer a lézeres horkolásgátló – lágyszájpadfeszítő – műtét, teljes nevén a lézerasszisztált uvulo-palatoplasztika (Laser Assisted Uvula Palatoplasty; LAUP).

Lézeres horkolásgátló műtét részletesen

Tovább olvasáshoz kérjük kattintson!

Horkolásgátlás szolgáltatásaink és árlista

Fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat
32 000 Ft
Fül-orr-gégészeti kontroll vizsgálat
27 000 Ft
Fül-orr-gégészeti konzultáció
19 000 Ft
Horkolásgátlás szakorvosi vizsgálat
32 000 Ft
Horkolásgátlás kontroll vizsgálat
27 000 Ft
Horkolásgátlás konzultáció
19 000 Ft
Alvási apnoé vizsgálat Apnoe-link műszerrel »
neurológiai vagy horkolásgátlás szakorvosi vizsgálat után kapott időpont szerint, hétköznap,
a vizsgálat ára a kiértékelést is tartalmazza
45 000 Ft
Go to Top