Horkolásgátlás: nem mindig elegendő a szövetek feszesítése

Bejelentkezés

Több mint 30 éve végez horkolásgátló műtéteket fül-orr-gégegyógyász szakorvosunk, dr. Molnár-G. Etelka, aki ez idő alatt a komolyabb anatómiai beavatkozást igénylő lézeres műtétekben is komoly tapasztalatot szerzett. Az, hogy pontosan milyen műtétre lesz szükség, mindig az előzetes állapotfelmérés során derül ki: lehet, hogy a szövetek egyszerű feszesítésével is tökéletesen kezelhető a horkolás, de az is lehet, hogy ennél radikálisabb és alapos lézeres sebészeti tapasztalatot igénylő beavatkozás indokolt.

„A horkolás egy olyan probléma, amely műtéti úton sok esetben tartósan és hatékonyan kezelhető lehet, azt azonban mindig az előzetes kivizsgálás dönti el, hogy alkalmas-e valaki a kezelésre. Egyaránt lehetőség van rádiófrekvenciás és lézeres kezelésre: az első módszert jellemzően akkor alkalmazzuk, amikor a garat rendellenességeinek korrigálására van szükség, a lézeres műtét pedig főként azokban az esetekben jön szóba, amikor a túl nagyméretű nyelvcsap, illetve a laza, tónustalan lágyszájpad a horkolás fő kiváltó oka. Lézeres kezelésből többféle típust is alkalmaznak a magánegészségügyi szektorban, nem mindegy azonban, hogy a lágy szájpadlás és a környező szövetek egyszerű feszesítéséről, vagy ennél komolyabb lézeres beavatkozásról van-e szó” – mondja dr. Molnár-G. Etelka.

A lézeres műtétek során a lézer energiáját egy vékony és hajlékony fényszálon keresztül a garatba vezetik, ahol a lézer magas szövetroncsoló teljesítményének köszönhetően igen rövid idő is elegendő a megnagyobbodott nyelvcsap vagy a laza és nagymértékben hátranyúló lágyszájpad megkisebbítéséhez. Az eljárás során kizárólag a megcélzott szövetek párolognak el, a környező szövetek épen maradnak. „Egyes esetekben a szövetek feszesítése is elegendő lehet a horkolás tartósabb megszüntetéséhez, máskor azonban ennél komolyabb, az anatómiai képleteket konkrétabban érintő beavatkozásra van szükség. Én elsősorban ezeknek a műtéteknek az elvégzésében szereztem komolyabb tapasztalatot az elmúlt 30 évben” – mondja Molnár-G. Etelka.

Horkolásgátlás: nem mindig elegendő a szövetek feszesítése részletesen

Tovább olvasáshoz kérjük kattintson!

Horkolásgátlás szolgáltatásaink és árlista

Fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat
32 000 Ft
Fül-orr-gégészeti kontroll vizsgálat
27 000 Ft
Fül-orr-gégészeti konzultáció
19 000 Ft
Horkolásgátlás szakorvosi vizsgálat
32 000 Ft
Horkolásgátlás kontroll vizsgálat
27 000 Ft
Horkolásgátlás konzultáció
19 000 Ft
Alvási apnoé vizsgálat Apnoe-link műszerrel »
neurológiai vagy horkolásgátlás szakorvosi vizsgálat után kapott időpont szerint, hétköznap,
a vizsgálat ára a kiértékelést is tartalmazza
45 000 Ft
Go to Top