Alvási apnoé (légzéskimaradás) vizsgálat

Nyitvatartási idő

Hétfő: 08:00 – 18:30
Kedd: 08:00 – 18:30
Szerda: 08:00 – 18:30
Csütörtök: 08:00 – 18:30
Péntek: 08:00 – 16:30

Bejelentkezés

Az erős és rendszeres horkolással járó éjszakai légzéskimaradások (alvási apnoé) idővel komoly egészségügyi problémákhoz – például szívkoszorúér-betegség, szívinfarktus, pangásos szívelégtelenség – vezethetnek. Ha régebb óta horkolunk, feltétlenül érdemes részt vennünk egy szűrővizsgálaton, amellyel pontosan diagnosztizálható és így kezelhető is ez a probléma. Klinikánkon egy otthon alkalmazható, egyszerűen kezelhető eszköz segítségével állapítjuk meg, hogy a horkolás mellett Önnél rendszeres éjjeli légzéskimaradások is fennállnak-e. Szomnológus szakértőnk várakozási idő nélkül, egyeztetett időpontban fogadja Önt.

Kinek javasolt az obstruktív alvási apnoé szűrővizsgálatán történő részvétel?

Javasoljuk a szűrővizsgálatot minden olyan esetben, ha gyengébben vagy erősebben, de Ön régebb óta és minden éjjel rendszeresen horkol. Várjuk Önt abban az esetben is, ha úgy gondolja, eleget alszik – minden nap legalább 7-8 órát – ennek ellenére azonban mégis fáradtan ébred és gyakran egész nap álmosság gyötri.

Lehetséges, hogy Önnek horkolásgátló műtétre lesz szüksége, amellyel a légzéskimaradások enyhe és középsúlyos esetei a legtöbb esetben megszüntethetőek, de az is előfordulhat, hogy kifejezetten az alvási apnoé kezelését fogjuk Önnek elsőként javasolni. A legmegfelelőbb kezelési mód kiválasztására csak abban az esetben van lehetőség, ha az alvási apnoé felismerését célzó szűrővizsgálat is elvégzésre került.

Ezt a vizsgálatot egészítik ki a centrumunkban szintén elérhető fül-orr-gégészeti vizsgálatok, amelyekkel feltárhatóak a horkolás hátterében álló anatómiai rendellenességek. Ha szükséges, ezeket a vizsgálatokat is elvégeztetjük, majd centrumunk fül-orr-gégész szakorvosával egyeztetve választjuk ki az Ön esetében leginkább hatékonynak ígérkező terápiát.

Alvási apnoé (légzéskimaradás) vizsgálat részletesen

Tovább olvasáshoz kérjük kattintson!

Horkolásgátlás szolgáltatásaink és árlista

Fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat
32 000 Ft
Fül-orr-gégészeti kontroll vizsgálat
27 000 Ft
Fül-orr-gégészeti konzultáció
19 000 Ft
Horkolásgátlás szakorvosi vizsgálat
32 000 Ft
Horkolásgátlás kontroll vizsgálat
27 000 Ft
Horkolásgátlás konzultáció
19 000 Ft
Alvási apnoé vizsgálat Apnoe-link műszerrel »
neurológiai vagy horkolásgátlás szakorvosi vizsgálat után kapott időpont szerint, hétköznap,
a vizsgálat ára a kiértékelést is tartalmazza
45 000 Ft
Go to Top