Esztétikai beavatkozások kismamaként?

Nyitvatartási idő

Hétfő: 08:00 – 18:30
Kedd: 08:00 – 18:30
Szerda: 08:00 – 18:30
Csütörtök: 08:00 – 18:30
Péntek: 08:00 – 16:30

Bejelentkezés

Mikortól lehet szépészeti beavatkozásokon részt venni kisbaba születése előtt, után? Miért fontos anyajegyeink fokozott megfigyelése a várandósság alatt?  Többek közt ezekről a kérdésekről kérdezte Pál Bianka és Herceg Dávid médiaszereplő páros klinikánk bőrgyógyász – kozmetológus szakorvosát, Dr. Szabó Gábort egy esztétikai bőrgyógyászati konzultáció keretében.

Mi az általános orvosi javaslat, hány éves kortól gondolkodhatunk esztétikai korrekciókon?

Nagyon egyéni, hogy ki-mikor dönt úgy, hogy szépészeti beavatkozáson szeretne részt venni. Kinek, milyen az alkata, a genetikája, a mimikája, az életmódja – és mikor veszi azt észre, hogy zavarja, ha valami már nem olyan, mint régen volt. Ez teljesen emberfüggő. Ha viszont megérett az elképzelés, érdemes elkezdeni foglalkozni vele. Magyarországon eléggé elterjedt, hogy inkább tologatjuk a beavatkozást, pedig minél korábban kezd el egy kialakulóban lévő, számára problematikus dologgal foglalkozni az ember, annál enyhébb kezelések is hatásosak lehetnek, és hosszútávon annál szebb az eredmény.

Az anyajegyek eltávolítása kapcsán is ez a helyzet?

Nem, anyajegyszűrésre kifejezetten kora-tizenéves kortól, évente érdemes járni. Aki pedig veszélyeztetett, vagy saját jellemzői miatt (például sok anyajegy, vagy bőrelváltozások) vagy családi okokból (például ha a közeli rokonságban előfordult melanóma), minimum félévente ajánlott a szakorvosi vizsgálat. A sok anyajegy egyébként nem azért problémás, mert önmagában nagyobb rizikófaktort jelent, hanem mert nehezebben vesszük észre magunkon, ha valamelyik elváltozna. Ezek a változások ráadásul általában lassúak, még egy bőrrák esetében is. Ezért fontos, hogy a szűrésen minden egyes anyajegy külön megvizsgálásra kerüljön, a várandósság alatt is.

A terhességem alatt nekem is kialakult egy kis bőrgyógyászati problémám. Mi lehetett ennek az oka?

A terhesség alatti természetesen megnő az anya szervezetében a sejtek növekedéséért felelős hormonok aránya. Ez nem csak a gyerekre, hanem az anyára is hathat, így például új anyajegyek vagy fibrómák kialakulását idézheti elő. Ez egyáltalán nem abnormális dolog, de mivel minden változásra figyelni kell, ezért szülés után kifejezetten javasolt az anyajegyeket ellenőrizni.

Szépészeti beavatkozásban, például szájfeltöltésben a terhességhez képest mikor lehet gondolkozni?

Terhesség és szoptatás alatt szinte semmi nem ajánlott, de utána szabad a pálya. Addig pedig olyan kisebb, helyi érzéstelenítéssel járó korrekciók, mint például fibróma-eltávolítás, nem okozhat gondot.

Miért van az, hogy ilyen kisebb, eltávolító műtéteket meg lehet valósítani terhesség alatt, de feltöltéseket nem?

Egyrészt azért, mert terhesség alatt alapvetően semmilyen gyógyszer nem javasolt, másrészt pedig mert nincsenek rá vizsgálati eredmények – azaz nem tudjuk, hogy mi történne, járna-e bármilyen potenciális káros következménnyel a kismamára, vagy a babára nézve.

Ha már szépítésről beszélünk, mi a helyzet a szoláriummal?

Véleményem szerint ezek kifejezetten károsító dolgok, a barnaság nem más, mint egy nagyon jól jövedelmező üzletág. A szolárium a pigmentképződést stimulálja, a bőrt pedig inkább vékonyítja, semmilyen vitaminképződést, vagy bármi hasznosat nem idéz elő. A nap, szórt fény formájában egészséges és fontos, de direkt napnak sem jó kitenni a bőrünket. Ha a szabadba megyünk, legyünk felöltözve minden évszakban, mert a tűző nap az életünk során sok károsítást végezhet, ami összeadódik. Roncsolhatja a sejteket, károsítva a sejtmagot, ami egy bizonyos szintet elérve működési zavart okoz – ekkor pedig már ezt visszacsinálni nem lehet. A nők ennek még jobban ki vannak téve, mert az ő bőrük kevésbé ellenálló és hormonálisan is gyorsabban öregszik.

Most még 25 évesen nem tervezek ilyesmivel, de az aranyszálas arckezelésre mindig kíváncsi voltam, hogy hogyan működik, mit csinál? Karakteresebbé teszi az arcot?

A fixen behúzott fémszálak régebben voltak jellemzők, ma már nem ilyeneket, hanem felszívódó szálakat használunk. Ezeknek az a nagy előnye, hogy ténylegesen eltűnnek idővel a bőrből, de mégis több éven át tart az esztétikai hatása, és felszívódása után pedig könnyedén pótolható. Ez azért fontos, mert az ember arca folyamatosan változik. Ami egy adott időpontban szép, esztétikus, de végérvényes. Ha egy év múlva például a páciens súlya +-10kg-al változik és így az arca megváltozik, zavaróvá válhat. Ilyen, felszívódó szálas módszerrel formázhatók például az állcsont, vagy a járomcsont körüli részek is, de ezeket töltéssel is lehet kezelni.

A finomszálas kontúrterápia (szálbehúzás) egy műtét nélküli arcfiatalító kezelés, amelynek során – vékony tűk segítségével – biológiailag elbomló, felszívódó szálakat helyezünk el a bőr mélyebb rétegeiben. Az arcon ejtett metszésre nincs szükség, a beültetett szálak anyaga pedig megegyezik a sebészetben évtizedek óta biztonsággal használt sebészi felszívódó varratok anyagával.

A kezelés nem változtatja meg természetes arcvonásainkat, ezek azonban korábbi, fiatalkori helyükre kerülnek. Ez a hatás annak köszönhető, hogy a beültetett szálak nemcsak alátámasztják és megemelik bőrünket – ahol az az évek során némileg már megereszkedett – hanem a kötőszöveti rostok újonnan történő képződését is beindítják, ami általános bőrfeszesítő hatással bír. Az újonnan megjelent kötőszövetek azután is fennmaradnak, hogy az arcbőr alá ültetett szálak már felszívódtak.

A kezelés ideje mindössze 20-45 perc, a bőr alá befűzött szálak mennyiségétől függően. Minél több szálat helyezünk el a bőrben, annál jobb eredmény várható.

Nem „kor-kérdés”, hanem „arc-kérdés”, hogy kinél mikor alakulnak olyan változások, amik felvetik ezen beavatkozások szükségszerűségét. Persze a botox sem olyan valami, amire a szó hagyományos értelmében szükség van. De ha valakinek olyan a mimikája, ami egy idő után a maga számára zavaróvá teszi a kinézetet, mert gyűrődéseket, ráncokat eredményez, akkor egy nagyon jó eszköz. A botox nagyon jól működik a mimikai ráncok ellen, hatása három hónapig tart.

Férfiaknak mit és mikor ajánlanak?

Náluk is alkati adottságokon, a mimikán múlik. Az esztétikai beavatkozásoknál nincsen olyan időbeli ajánlás, mint a bőrgyógyászat, anyajegyek vonatkozásában, ez mindig egyén-függő. Ha az ember valamin változtatni akar, a mai világban rengeteg mindenen lehet.

Mikorra érdemes a szépészeti beavatkozásokat időzíteni? Van ideális időszak?

Egyértelműen van, például a nyár egyáltalán nem ideális, egyes kezeléseket, például frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítást nem is végzünk nyáron a magas UV sugárzás miatt. Az őszi-téli-kora tavaszi időszak emiatt előnyösebb. A szálbehúzás után a tűszúrások nyomai esetleg néhány napig picit bepirosodhatnak, ilyen szempontból az esztétikai kezelésekre a mostani időszak mondhatni ideális, hiszen az emberek zöme otthon van, sokan dolgoznak home-office-ban, és az utcán, közösségi tereken, boltokban még maszkot is viselünk.

Februárban
15%
kedvezmény
kiemelt esztétikai bőrgyógyászati kezeléseinkre
pácienseink számára

Esztétikai bőrgyógyászat árlista

Bőrgyógyászat szakorvosi vizsgálat
Prof. Dr. Liszkay Gabriella »
36 000 Ft
Bőrgyógyászat szakorvosi vizsgálat

Panasz, probléma vizsgálata
32 000 Ft
Dermatoszkópos anyajegy szűrés »
Prof. Dr. Liszkay Gabriella »
36 000 Ft
Dermatoszkópos anyajegy szűrés »

Teljes testes anyajegyszűrés
32 000 Ft
Bőrgyógyászat - beavatkozás
32 000 Ft
Bőrgyógyászat - beavatkozás (további elváltozás/db)
9 000 Ft
Bőrgyógyászat - egyéb beavatkozás
50 000 Ft
Bőrgyógyászat - benőtt köröm végleges műtéti eltávolítása 1 oldal »
40 000 Ft
Bőrgyógyászat - benőtt köröm végleges műtéti eltávolítása (további elváltozás/oldal)
35 000 Ft
Bőrgyógyászat - beavatkozás kötözés
7 000 Ft
Plasztikai sebészet szakorvosi konzultáció
15 000 Ft
Plasztikai beavatkozás - kimetszés 1 db »
65 000 Ft
Plasztikai beavatkozás - kimetszés 2 db
125 000 Ft
Plasztikai beavatkozás - kimetszés 3 db
165 000 Ft
Plasztikai beavatkozás - kimetszés és lebenyplasztika
165 000 Ft
Szövettani vizsgálat (mintánként)
16 000 Ft

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az orvosi kezelésekkel ellentétben a szépészeti beavatkozások egészségpénztár terhére nem elszámolhatók. Az esztétikai bőrgyógyászat kezelések előtt egyszeri szakorvosi konzultáció szükséges, melynek ára . Megértésüket köszönjük.

Esztétikai bőrgyógyászat konzultáció
9 000 Ft
Hialuronsavas ráncfeltöltés »
ampullánként
115 000 Ft
Hialuronsavas ajakfeltöltés »
ampullánként
119 000 Ft
Hialuronsavas feltöltés - további ampulla
99 000 Ft

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az orvosi kezelésekkel ellentétben a szépészeti beavatkozások egészségpénztár terhére nem elszámolhatók. Az esztétikai bőrgyógyászat kezelések előtt egyszeri szakorvosi konzultáció szükséges, melynek ára . Megértésüket köszönjük.

Részletes ismertetőnk elolvasásához kérjük kattintson ide: Finomszálas kontúrterápia »

A kezelést mindig személyes konzultáció előzi meg, ahol az állapot felmérése és a páciens igénye alapján dolgozzuk ki a kezelési tervet. Ekkor lehet látni, hogy a különböző területekre mennyi és milyen típusú szál kerül befűzésre.

Egy-egy arc régió kezeléséhez 20-30 szál szükséges, így régiónként a kezelés ára kb. 85 000 – 95 000 Ft. A kezelések régiónként külön-külön is választhatók.

Egyéb területek is kezelhetők az eljárással: homlok, toka, nyak, dekoltázs, ezek kezelésének szükségessége és ára a konzultáción kerül meghatározásra.

Amennyiben szükséges az arc kontúrozása, egyes területek emelése, azt vagy az alapkezeléssel egy időben, vagy 3-6 hónap múlva lehet elvégezni ún. COG szálakkal. Ezekből általában oldalanként 4-4 szál szükséges, így a kezelés ára kb. 240 000 – 290 000 Ft.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az orvosi kezelésekkel ellentétben a szépészeti beavatkozások egészségpénztár terhére nem elszámolhatók. Az esztétikai bőrgyógyászat kezelések előtt egyszeri szakorvosi konzultáció szükséges, melynek ára . Megértésüket köszönjük.

Részletes ismertetőnk elolvasásához kérjük kattintson ide: Ránctalanító kezelés botoxszal »

Esztétikai bőrgyógyászat konzultáció
9 000 Ft
1 régió kezelés
65 000 Ft
2 régió kezelés
105 000 Ft
3 régió kezelés
149 000 Ft
Hónalji

155 000 Ft

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az orvosi kezelésekkel ellentétben a szépészeti beavatkozások egészségpénztár terhére nem elszámolhatók. Az esztétikai bőrgyógyászat kezelések előtt egyszeri szakorvosi konzultáció szükséges, melynek ára . Megértésüket köszönjük.

Esztétikai bőrgyógyászat konzultáció
9 000 Ft
Hialuronsavas ráncfeltöltés »
ampullánként
115 000 Ft
Hialuronsavas ajakfeltöltés »
ampullánként
119 000 Ft
Hialuronsavas feltöltés - további ampulla
99 000 Ft
Go to Top