Dr. Vargha Judit

„A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján végzett gyakorlatom során ismerkedtem meg az andrológiával. Csodálatos dolognak tartottam, hogy meddő pároknak segíteni tudunk, hogy gyermekük születhessen. Ezért az urológiai szakvizsgámat követően pár évvel megkezdtem az andrológiai szakképzésemet és szakvizsgát tehettem belőle ” – meséli dr. Vargha Judit

Gyógyítás bizalommal teli légkörben

Az andrológiai vizsgálat során nagyon fontos, hogy pácienseink szorongását nyugodt körülmények között tudjuk feloldani és az összes felmerülő kérdésre részletes érthető választ szolgáljunk. Elsődlegesen férfi meddőséggel, férfiak szexuálisa zavaraival foglalkozunk, de szakmánk részét képezi a férfiak fogamzásgátlása és az idősödő férfiak hormonhiányos állapotaiból kialakuló betegségek kezelése is. Rendelésünkön biztosítjuk a nyugodt, intim légkört, ahol a konzultáció igény szerint vagy a pár mindkét tagja, vagy csak a férfi jelenlétében történik.

Az andrológiai vizsgálatok legnagyobb részét a meddő párkapcsolatok férfi tagjának kivizsgálása jelenti, ahol komplex, mindenre kiterjedő, előre meghatározott vizsgálati rend szerint végezzük az esetleges okok felderítését.

Férfi termékenységi zavarok

Meddő párkapcsolatról akkor beszélünk, ha egy év rendszeres együttlét ellenére sem következik be a várt terhesség. Ilyenkor javasolt a pár mindkét tagjának párhuzamos vizsgálata. Az első találkozásunk során részletesen felderítünk minden lehetséges befolyásoló tényezőt; a gyermekkori betegségektől a minden napi szokásokig, ami befolyásolhatja a termékenységet. A kóroki tényezők felderítését követően fizikális vizsgálatot végzünk, valamint spermaanalízist. Ezeknek ismeretében tudjuk felállítani a személyre szabott kivizsgálási tervet, szükség esetén vérvételt végzünk (hormonvizsgálat vagy genetikai vizsgálat céljából), képalkotó vizsgálatot (ami leggyakrabban here ultrahang vizsgálat). A vizsgálatok ismeretében tudjuk a kezelési tervet felállítani.

Megosztás