Stresszkezelő tréning és tanácsadás

A tanácsadás keretében egyszerű, a mindennapokban jól alkalmazható stresszkezelő stratégiákat és kommunikációs technikákat sajátítanak el a résztvevők. Találkozásaink során a modern pszichológia elméleteire alapozott egyszerű gyakorlatok segítségével olyan módszereket adunk át, amelyek segítenek eredményesen kezelni a stresszhelyzeteket, magánéleti konfliktusokat, emellett a kapcsolatépítő és kommunikációs készségek fejlesztésével segítünk javítani a személyes kapcsolatok minőségét is. Mindez hozzájárul a stresszel kapcsolatos ellenálló-képesség fejlődéséhez, amely egészségvédő hatással bír.

Ajánljuk a tréninget, ha

  • szeretné tudatosan csökkenteni a stressz okozta feszültséget, megőrizni egészségét
  • szeretné jobban megérteni saját és mások viselkedését
  • szeretne felkészülni a mindennapi kihívásokra
  • szeretne hatékonyabban kommunikálni, és kölcsönösen támogató kapcsolatokat kialakítani
  • stresszhelyzetekben gyakran lefagy és tanácstalanná válik

Az általunk alkalmazott stressz- és konfliktuskezelő programot dr. Virginia Williams és dr. Redford Williams, az amerikai Duke egyetem professzorai dolgozták ki, Magyarországon pedig a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének szakemberei honosították meg 2004-ben. A konzultációk során 10 olyan készséggel foglalkozunk, amelyek tudatos használatával csökkenthető a stresszel járó emelkedett feszültségszint.

Az 5 alkalmas konzultáció során egy meghatározott sorrend szerint átadjuk az említett készségek közül azokat, amelyeket az adott problémához leginkább illeszkedőnek találunk. Ezeknek köszönhetően a kliensek önismerete, kommunikációjuk hatékonysága fejlődik; ebből kifolyólag emberi kapcsolataik kiegyensúlyozottabbak lesznek, a stresszes helyzetekre való felkészültségük a kontroll érzésével és pozitívabb hozzáállással társul, amely természetszerűleg teljesítményjavuláshoz is vezet.

Az egyes alkalmak során megbeszéljük és gyakoroljuk a különböző készségeket, majd a következő alkalomig tartó időszakban a program résztvevője saját maga próbálja ki azokat a mindennapokban.

A szolgáltatás jelenleg nem elérhető
Tisztelt Pácienseink! A stresszkezelő tréning és tanácsadás Centrumunkban jelenleg szünetel. Megértésüket köszönjük.