Dietetikai szaktanácsadás

Nyitvatartási idő

Hétfő: 08:00 – 18:30
Kedd: 08:00 – 18:30
Szerda: 08:00 – 18:30
Csütörtök: 08:00 – 18:30
Péntek: 08:00 – 16:30

Bejelentkezés

+36 1 580 8600
+36 1 580 8660
Visszahívás kérése
On-line időpont foglalás diabetológia
On-line időpont foglalás dietetika

Miben segíthet Önnek egy regisztrált dietetikus?

Megfelelő szakképzettség a táplálkozástudományban

Táplálkozási tanácsadónak szinte bárki nevezheti magát manapság, de csak a regisztrált dietetikusok rendelkeznek azzal a megalapozott szaktudással, amely valódi hozzáértést biztosít az egészségügyi ellátás során felmerülő táplálkozással kapcsolatos kérdések megválaszolásához. A regisztrált dietetikusok közül többen a sporttáplálkozás vagy a gyermekétkeztetés területein képzik tovább magukat, míg mások a cukorbetegek, vesebetegek, a daganatos betegséggel élők vagy az idősek speciális táplálkozási igényeire szakosodnak.

Személyre szabott tanácsadás

Ha Ön regisztrált dietetikusunkkal konzultál, akkor biztos lehet benne, hogy személyre szabott táplálkozási tanácsot fog kapni. Az első konzultáción a szakemberünk részletesen kikérdezi Önt az aktuális problémájáról, emellett tájékozódik az Ön korábbi betegségeiről, kedvenc ételeiről, valamint az evési és mozgási szokásairól. A kitűzött célok és az ezek eléréséhez szükséges legfontosabb lépések közös meghatározása után újabb, a megkezdett életmód- és táplálkozásbeli változtatások fenntartását segítő találkozásokra kerül sor. Ezen alkalmak során kiértékelésre kerülnek az Ön addig elért eredményei, és pontos visszajelzést kap róla, hogy minden a megfelelő ütemben halad-e.

Segítség a krónikus betegségekkel élőknek

Ha Önnek magas a koleszterinszintje vagy a vérnyomása, akkor mindenképp érdemes külön figyelmet fordítania a táplálkozására. Speciális étrendre lehet szüksége akkor is, ha cukorbetegséggel vagy daganatos betegséggel él. Ezekben az esetekben is érdemes felkeresnie dietetikusunkat, aki a laborleletek rendszeres áttekintése mellett az állapotjavulást vagy a meglévő állapot fenntartását elősegítő táplálkozási tanácsokat tud adni. A konzultációt követően olyan étrend állítható össze, amelyből hiányoznak az adott betegség szempontjából előnytelen élelmiszerek, viszont minden olyan tápanyag benne van, ami elősegíti a tünetmentes együttélést az adott betegséggel.

Tanácsadás ételallergiák és ételérzékenységek esetén

Lisztérzékenység, különféle ételallergiák vagy laktózintolerancia esetén nem mindig egyszerű eldönteni, hogy egy adott élelmiszer fogyasztható-e a számunkra vagy sem. Ha Ön túl sok élelmiszerről hiszi azt, hogy ajánlott inkább elkerülnie, annak egy idő után egysíkú és unalmas étrend lehet a következménye. Ez azért is baj, mert így akár tápanyaghiány is kialakulhat. Dietetikusunk ilyenkor az élelmiszerek címkéinek értelmezésében is segít, így Ön mindig tudni fogja, hogy az összetevői alapján mikor ajánlott elkerülnie egy termék fogyasztását. Megtudhatja továbbá azt is, hogy egy-egy élelmiszert mivel helyettesíthet úgy, hogy étrendje változatos és kiegyensúlyozott maradjon.

Fogyókúra, ami működik is

Számtalan diétával találkozhatunk, amelyek azonnali fogyást ígérnek, ám hosszú távon teljesen haszontalanok. Ha Ön elhatározta, hogy tartósan le kíván adni a súlyából, akkor ugyancsak érdemes felkeresnie egy dietetikusunkat. Szakemberünk a konzultációt követően meg tudja mondani, hogy az Ön esetében milyen étrenddel érhető el a legjobb eredmény. Segíthet továbbá a fogyókúrázás leggyakoribb buktatóinak elkerülésében, és motiválja Önt abban, hogy végül biztosan elérje a kívánt testsúlyt.

Dietetikai szaktanácsadás részletesen

Tovább olvasáshoz kérjük kattintson!

Megosztás

Diabetológia – dietetika árlista

Diabetológiai szakorvosi konzultáció »
26.000 Ft
Diabetológiai szakorvosi kontroll konzultáció
Folyamatban lévő kivizsgálás esetén
22.000 Ft
Terhességi diabetológia szakorvosi konzultáció »
26.000 Ft
Terhességi diabetológia kontroll konzultáció
Folyamatban lévő kivizsgálás esetén
22.000 Ft
Meddőségi diabetológia szakorvosi konzultáció »
26.000 Ft
Meddőségi diabetológia kontroll konzultáció
Folyamatban lévő kivizsgálás esetén
22.000 Ft
+36 1 580 8600
Visszahívás kérése
Online bejelentkezés diabetológia
Dietetikai szaktanácsadás »
19.000 Ft
Dietetika kontroll szaktanácsadás
Folyamatban lévő kivizsgálás esetén
15.000 Ft
+36 1 580 8600
Visszahívás kérése
Online bejelentkezés dietetika szaktancsadás

Kapcsolódó háttéranyagaink

Go to Top