Dietetikai szaktanácsadás terhességi cukorbetegség esetén

Nyitvatartási idő

Hétfő: 08:00 – 18:30
Kedd: 08:00 – 18:30
Szerda: 08:00 – 18:30
Csütörtök: 08:00 – 18:30
Péntek: 08:00 – 16:30

Bejelentkezés

+36 1 580 8600
+36 1 580 8660
Visszahívás kérése
On-line időpont foglalás diabetológia
On-line időpont foglalás dietetika

A terhességi cukorbetegségre – ha a kismama szénhidrát-anyagcseréje a várandósságot megelőzően rendben volt – a 24-28. héten elvégzett szűrővizsgálat során derülhet fény. Ebben az esetben nem mindegy, hogy miként táplálkozunk a további hetekben, így érdemes az ilyenkor szükséges speciális étrend összeállításában jártas dietetikus szakember tanácsát kérnünk. Centrumunkban egy egyéni konzultációt követően segítünk Önnek a kezdeti lépésekben, majd a következő hetekben a javasolt diéta hatékonyságának ellenőrzésében.

Hogyan változtassuk meg étrendünket, ha a terhességi cukorbetegség szűrővizsgálata során a normálisnál magasabbnak bizonyul a vércukorszint-értékünk?

Elsősorban ebben segít centrumunk dietetikus tanácsadója, aki a laboreredmények és a kismama korábban követett étrendje alapján nyújt szakszerű eligazítást abban, hogy milyen élelmiszerekre és milyen mennyiségben lesz szükség az étkezés előtti és utáni vércukorértékek normális tartományban történő stabilizálására.

Általánosságban mindössze annyi mondható, hogy a terhességi cukorbetegségben szenvedő kismamáknak kerülniük kell a magas szénhidráttartalmú ételeket. A terhességi cukorbetegség étrendjének összeállítása ennél azonban jóval összetettebb, ezért jól jöhet, ha egy szaktanácsadó segít minket a megfelelő élelmiszerek összeválogatásában.

Kinek javasolt a dietetikai konzultációnkon történő részvétel?

Minden kismamának, akinél a várandósság 24-28. hetében elvégzett szűrővizsgálat során terhességi cukorbetegséget állapítanak meg. A konzultáción történő részvétel akkor is javasolt, ha Önnek már a terhességet megelőzően is a normálisnál magasabb volt a vércukorszintje.

Speciális étrendre nemcsak a terhességi cukorbetegség, hanem a szénhidrát-anyagcsere komplikációitól mentes várandósságok alatt is szükség lehet. Normális vércukorszint-értékek esetén akkor javasoljuk Önnek a dietetikai konzultációnkon történő részvételt, ha Ön túlsúlyos, és az ebből eredő terhességi komplikációk elkerülése érdekében szeretne változtatni az étrendjén.

Dietetikai szaktanácsadás terhességi cukorbetegség esetén részletesen

Tovább olvasáshoz kérjük kattintson!

Megosztás

Diabetológia – dietetika árlista

Diabetológiai szakorvosi konzultáció »
26.000 Ft
Diabetológiai szakorvosi kontroll konzultáció
Folyamatban lévő kivizsgálás esetén
22.000 Ft
Terhességi diabetológia szakorvosi konzultáció »
26.000 Ft
Terhességi diabetológia kontroll konzultáció
Folyamatban lévő kivizsgálás esetén
22.000 Ft
Meddőségi diabetológia szakorvosi konzultáció »
26.000 Ft
Meddőségi diabetológia kontroll konzultáció
Folyamatban lévő kivizsgálás esetén
22.000 Ft
+36 1 580 8600
Visszahívás kérése
Online bejelentkezés diabetológia
Dietetikai szaktanácsadás »
19.000 Ft
Dietetika kontroll szaktanácsadás
Folyamatban lévő kivizsgálás esetén
15.000 Ft
+36 1 580 8600
Visszahívás kérése
Online bejelentkezés dietetika szaktancsadás

Kapcsolódó háttéranyagaink

Go to Top