Hatékony kezelés a terhességi csíkok (striák) eltüntetésére

A terhesség következtében kialakuló hasi striák kezelésére a legtöbb honlap és fórum táplálkozási tanácsokat és rendszeres mozgást, valamint különféle kozmetikai kezeléseket ajánl. Ezek kétségtelenül segíthetnek a zavaró terhességi csíkok esztétikusabbá tételében, az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinikán azonban egy ezeknél hatékonyabb módszert is tudunk javasolni az Ön számára. Dr. Szilasy Zsuzsanna aneszteziológus szakorvos egy a fájdalomcsillapításban is kiemelkedő eredményekkel alkalmazott módszerrel, az úgynevezett GUNA terápiával segít a hasi striák „láthatatlanná tételében”. A hasi striák megjelenésével a kismamák többségének szembe kell néznie, hiszen egy teljesen természetes biológiai folyamatról van szó. A has növekedésével a bőr alatti kötőszövet kollagénrendszere megritkul, illetve megnyúlik, a bőr pedig elveszíti korábbi rugalmasságát. Egyes helyeken kollagénhiány is kialakulhat. Ez akkor jelentkezik, ha a kollagénrostok túlzott feszülése miatt a rostok szakadása is bekövetkezik. A szakadások helyén később már nem épülnek újra a kollagénrostok, és ezek eredményezik a hölgyek többségét érthető módon nagyon zavaró hasi striákat. Egyes esetekben – ha a terhességet jelentősebb súlygyarapodás kísérte – a striák a combon is megjelenhetnek.

Pótolható-e az elvesztett kollagén?

Kézenfekvő, hogy ha az eltűnt kollagén nem termelődik újra magától, akkor mesterségesen, külső beavatkozással pótoljuk azt. A GUNA terápia egy erre kiválóan alkalmas módszer, hiszen egyszerűen alkalmazható, nem jár különösebb kellemetlenségekkel, és olyan eredmény érhető el a segítségével, amellyel a kismamák egészen biztosan elégedettek lesznek.

Mi történik pontosan a GUNA terápián?

Az első kezelés előtt egy körülbelül húsz perces konzultációra kerül sor, amelynek során szakemberünk megismerkedik a kismamával. A konzultáció során a kismama elmondja, hogy hány terhessége volt eddig, mennyit hízott a legutóbbi terhessége alatt, illetve – ha ez megtörtént – mennyi idő alatt fogyott vissza a várandósság előtti testsúlyára. Ezek fontos információkat jelentenek ahhoz, hogy a GUNA terápia mellett szakorvosunk a megfelelő étrendi és mozgásprogramot javasolhassa az Ön számára.

A GUNA terápia során úgynevezett mikrotűket alkalmazunk. Ezek alkalmasak rá, hogy kis mennyiségű – 0,2-0,3 milliliternyi – kollagént juttassunk a bőr alatti kötőszöveti területekre. Az injekciókat a hasi striák vég- és középpontjaiba adjuk. A mikrotűk segítségével nemcsak tiszta kollagént, hanem különféle vitaminokat is a kötőszöveti területekre fecskendezünk, amelyek a szervezet saját kollagéntermelését fokozzák. Kettős hatású kezelésről van tehát szó, amely a szervezet saját élettani folyamatait is aktívan serkenti a bőr korábbi feszességének visszaállítása érdekében.

Jár-e bármilyen kellemetlenséggel vagy fájdalommal a GUNA terápia?

A terápia nem jár sem komoly kellemetlenséggel, sem pedig fájdalommal. A kezelni kívánt bőrfelületeket az injekciók beadását megelőzően érzéstelenítő krémmel kenjük be, így a tűszúrások által okozott enyhe fájdalomérzet is elkerülhető, illetve nagymértékben csökkenthető.

Elegendő-e önmagában a GUNA terápia az elvesztett kollagénrostok pótlásához?

Hangsúlyozni kell, hogy a hasi területeken hiányzó kollagén visszapótlása, illetve újranövesztése önmagában még nem feltétlenül elég a bőr korábbi rugalmasságának visszaállításához. Ehhez a megfelelő étrendre és a kellő mennyiségű mozgásra is szükség van, amelyet szakorvosunk a kismama várandósság alatti súlygyarapodásának és a szülést követő súlyvesztésének függvényében határoz meg az első kezelést megelőző konzultáció során.

Mindezeken kívül lézerterápiával is kiegészítjük a kezeléseket. A lézeres kezelés ugyanis – a kollagéntermelés fokozásával – szintén jótékony, regeneráló hatást gyakorol a bőrre. Komplex kezelésről van tehát szó, amelyben egymás hatását erősítik a különféle elemek, vagyis a GUNA-terápia, a lézeres kezelés, valamint a kismama számára egyedileg összeállított életmódprogram.

Hatékonyabb-e a GUNA terápia, mint a különféle kozmetológiai kezelések?

A fentiek mellett a különféle kozmetológiai kezelések is segíthetnek abban, hogy a bőr visszanyerje korábbi rugalmasságát. A fő problémát itt az jelenti, hogy a striák helyén a bőr nagymértékben elvékonyodhat, és az így kialakult hegek sajnos már nem tüntethetőek el teljes mértékben. Az viszont elmondható, hogy a GUNA-terápia – a már említett lézeres kezeléssel és a személyre szabott életmódprogrammal kombinálva – jóval hatékonyabb megoldást jelent a hasi striák kezelésében, mintha kizárólag kozmetológiai kezeléseket alkalmaznánk, amelyeket gyakran önmagukban is javasolnak.

Hány alkalommal érdemes elvégeztetnem a kezeléseket?

Kúraszerű eljárásról van szó, amelyet egymás után legalább öt alkalommal javasolt elvégeztetni. Ez az esetek döntő többségében jól látható javulást fog eredményezni, és mivel az eljárás teljesen veszélytelen, hat hónap, illetve egy év elteltével újra megismételhető.

Terhességi csíkok kezelés előtt és után

Terhességi csíkok kezelés előtt és után


Jelentkezés striakezelés konzultációra

Teljes név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet: