Böjtös-Jugovits Mónika babamozi

Böjtös-Jugovits Mónika képalkotó diagnosztikai analitikus

 

Böjtös- Jugovits Mónika a Géndiagnosztika egyik „legrégebbi bútordarabja”. 2005- ben lett az Istenhegyi Géndiagnosztikán kollégánk eleinte recepciósként, majd nőgyógyászaink mellett asszisztensként dolgozott, ekkor fertőzte meg a szakma és az ultrahangozás világa.

29 évesen jelentkezett a SOTE Egészségtudományi kar, orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus szakára. Szakdolgozatát a magzati ultrahang diagnosztikáról írta. A diploma megszerzése után Klinikánkon neki köszönhetően indult el a babamozi szolgáltatás. Minden szülőnek nagy élményt nyújt, amikor babáját több dimenzióban láthatja még annak megszületése előtt.

Fontos tudni, hogy a babamozi nem diagnosztikai vizsgálat, de előfordult már, hogy egy ilyen „mozizás” során észleltek valamilyen eltérést és irányították megfelelő szakemberhez további vizsgálatra a várandóst. A technika fejlődésének köszönhetően már több dimenzióban vizsgálható méhen belül a magzat. Manapság akár az 5D is elérhető, ami azt jelenti, hogy egy 3D televízión, egy speciálisan ehhez tartozó szemüvegen át nézzük a magzatot. Mégis az igazi élményt a klasszikus 3, illetve 4 dimenziós képalkotás, valamint az úgynevezett „realistic view” adja. A 3D vizsgálat során a magzatról egy pillanatképet készíthetünk, míg a 4 dimenziónak köszönhetően valós időben látjuk a magzat mozgását, arckifejezését. A realistic view használatának köszönhetően az elkészített többdimenziós kép sokkal kontrasztosabb, részletgazdagabb lesz, az ilyen kinyomtatott képeken olyan a magzat, mintha egy megszületett babát néznénk. A tudomány jelen állása szerint a 3, illetve 4 dimenziós vizsgálat a magzatra semmilyen káros hatással nincs. Ez egy olyan élmény, amely során a szülők már a baba megszületése előtt közelebb kerülhetnek gyermekükhöz.

Klinikánkon Mónikával a vizsgálat még nagyobb élmény, olvassák erről a már nála járt kismamák sorait:

„Mindig pontosan fogadott, ami a magánklinikák esetében is egyre ritkább. Nagyon kedves és rendkívül türelmes. Ha rosszul feküdt a baba szeretettel visszavárt egy másik időpontban. Minden tájékoztatást részletesen megkaptam és fantasztikus felvételek készültek a kisbabámról.”Zsuzsanna
„Nagyon jól éreztem magam Mónikánál, egy örök emlék lesz számomra !!! Nevetve mentem ki a rendelőből, annyira feltöltött a vele való találkozásom, szakmailag nagyon profin vezette le a vizsgálatot, mellette pedig nagyon barátságos,és emberi volt!!!Minden kérdésemre 100%-an megkaptam a nyugtató válaszokat Tőle! Mindenkinek ajánlom, aki hasonló élményeket szeretne szerezni!!!”Piroska