Hüvelyszárazság kezelése

Hüvelyszárazság kezelése intimlézerrel

A menopauzával járó hormonális változások hatására a hüvelyfal elvékonyodik, amivel sajnos együtt jár a gyakori viszkető, égető érzés, a hüvelyszárazság, a szexuális aktus közben érzett fájdalom, a sérülékenységből következő ismétlődő fertőzések és vérzések.

Az együttlétek fájdalmassá válnak, a hüvely nyálkahártyája ilyenkor ugyanis folyamatosan váladékot termel, illetve berepedezik. A váladék összetétele kedvez a különféle baktériumfajok elszaporodásának, ami idővel egy állandósult gyulladásos állapotot eredményez. Ezt szüntetjük meg a lézeres hüvelyszárazság kezeléssel, amely megerősíti a hüvelyhám alatt található kötőszövetet: ez teszi aztán lehetővé, hogy a kezeléseket követően már ne repedezzen be a hüvelyfal úgy, mint azelőtt. A kezelések hatására – több alkalom után – megszűnik a hüvely folyamatos gyulladt állapota, illetve a hüvely berepedezettsége, ezzel együtt pedig már az első kezelést követően csökken, illetve teljesen el is múlik az együttlétek alatt korábban érzett fájdalom.

A változókori hüvelyproblémák kezelésére kifejlesztett innovatív, fototermikus szén-dioxid lézer jóval hatékonyabb, mint a korábbi, szintén ennek az állapotnak a kezelésére szolgáló lézeres eljárások.

A lézeres hüvelyszárazság kezelés hatására a hüvelyfal visszanyeri eredeti anatómiáját és működését, újra rugalmassá válik, ezáltal megszűnnek a panaszok, újra élvezhetők és fájdalommentesek lesznek a szexuális együttlétek.

A kezelés egyszerű, hatásos, gyors és biztonságos, emellett feleslegéssé teszi a szokásos hosszú távú hormonkezelést.

A lézeres hüvelyszárazság kezelés előnyei

A lézeres hüvelyszárazság kezelés hormonmentes, mellékhatásokkal nem járó kezelés.

  • Minimálisan invazív, nincs vágás és varrat, nincs hámsérülés vagy vérzés
  • Visszaállítja a hüvelynyálkahártya eredeti működését
  • Nincs szükség érzéstelenítésre
  • Biztonságos
  • Ambulánsan elvégezhető, a kezelés mindössze perceket vesz igénybe
  • A kezelés után a páciens azonnal folytathatja a mindennapi tevékenységét.

Hogyan hat a lézeres hüvelyszárazság kezelés?

Klinikánkon a jelenleg elérhető legújabb módszerrel kezeljük a hüvelyszárazságot: a módszer alapja a lézerfény által kiváltott hőhatás, amely anatómiai és fiziológiai regenerációt indukál a hüvelyfal szöveteiben.

A szén-dioxid lézerrel végzett kezelés lényege, hogy a lézersugarak – a hámszövet kihagyásával – felmelegítik a hüvelycsatorna kötőszöveti rétegeit, ami serkenti az ottani kollagénképződést és javítja a sejtközötti állomány összetételét. A területre új kötőszöveti sejtek érkeznek, egyben a kollagénrostok közötti keresztkötések is megerősödnek. Mindezek mellett az új erek képződése és a hüvelyfal felszínének regenerálódása is beindul. A folyamatok eredményeképpen megvastagszik a hüvelyfal, visszaáll a szövetek normális vérellátása, ezzel együtt megszűnnek a hüvelyszárazság kellemetlen tünetei.

A kezelések teljesen fájdalommentesek, érzőideg-végződések ugyanis csak a hüvely hámjában találhatóak, a lézerfényt elnyelő kötőszövetben nem. Ennek köszönhetően érzéstelenítésre sincs szükség a kezelések során.

Ön összesen csak egy kis melegséget fog érezni a kezelések alatt, ez azonban nem kellemetlenebb, mint egy átlagos rutin nőgyógyászati vizsgálat. A klinikánkon alkalmazott lézeres eljárással a stressz inkontinencia, a túlságosan tág hüvely és a hüvelyszárazság is egyaránt kezelhető, mindemellett – a sötét színű pigmentációt megszüntetve – a kisajkak és a hüvelybemenet általános fiatalítását is el tudjuk végezni.

Mennyibe kerül a lézeres hüvelyszárazság kezelés?

A lézeres hüvelyszárazság kezelés ára 450.000 Ft, amely 4 vagy vagy indokolt esetben több lézeres kezelést foglal magában. Célunk, hogy valamennyi páciensünk elégedett legyen a terápia eredményével. A kezelés a hüvelyszárazság megszüntetése mellett alkalmas a stressz inkontinencia megszüntetésére és a hüvely szűkebbé tételére is, ezzel kapcsolatos igényét elegendő a kezelés megkezdésekor jeleznie.

A kezelés előtt szakorvosi konzultáció szükséges, melynek díja 15.000 Ft. Kezelés esetén a konzultáció díja a vizsgálat árába beszámításra kerül.

Intimlézeres kezelés kapcsolatfelvétel

Kedves Látogatónk! Ha érdeklődik intimlézeres kezelésünk iránt, és további kérdései lennének vagy időpontot szeretne foglalni az előzetes orvosi vizsgálatra, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot! Munkatársunk hamarosan (munkaidőben) visszahívja Önt, válaszol kérdéseire ill. segít Önnek alkalmas időpontot találni.